Správy

Prvenstvo, o ktoré nikto nestojí: V počte hospitalizovaných je na čele Košický kraj

Najviac pacientov s covidom leží v nemocniciach v Košickom kraji. Koľko z nich je zaočkovaných?

Ilustračný obrázok k článku Prvenstvo, o ktoré nikto nestojí: V počte hospitalizovaných je na čele Košický kraj
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Najviac hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 je aktuálne v Košickom kraji. Uviedla to hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Alžbeta Sivá. K utorku (15. 2.) išlo o 439 pacientov, pričom 67 percent z nich nie je zaočkovaných.

V počte hospitalizovaných s novým koronavírusom je na druhom mieste Prešovský kraj s 365 pacientmi. Nasledujú Trenčiansky (334), Žilinský (328), Banskobystrický (300), Bratislavský (299) a Trnavský kraj (163). Najmenej pacientov je hospitalizovaných v Nitrianskom kraji (159).

„Dlhodobo je najviac hospitalizovaných pacientov vo vekovej skupine 65 a viac rokov, v súčasnosti je na nemocničných lôžkach hospitalizovaných 1347 seniorov, pričom 817 ich nie je zaočkovaných,“ priblížila Sivá. Umelú pľúcnu ventiláciu potrebuje 50 seniorov hospitalizovaných s ochorením COVID-19.

Ešte to stúpa

Hospitalizovaných pritom neubúda. O deň neskôr (16. 2.) je už podľa údajov NCZI, ktoré uverejňuje na stránke covid-19.nczisk.sk, v Košickom kraji s covidom hospitalizovaných 456 pacientov, z toho 135 pacientov je plne zaočkovaných. Podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje v kraji 13 pacientov, z toho jeden plne zaočkovaný.

Najviac pacientov evidujú nemocnice v Košiciach. Ako uvádza portál NCZI, na covidových lôžkach tam leží 271 osôb, pričom 83 z nich je plne zaočkovaných.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM