Alexandra Kolínská Kultúra

Prvý Deň architektúry v Košiciach: Pozrite si program!

Deň architektúry prišiel do Košíc. Spoločne so sprievodcami sa pozriete na košickú architektúru aj z iného uhla pohľadu. Môžete si vybrať jednu z týchto prehliadok.

Ilustračný obrázok k článku Prvý Deň architektúry v Košiciach: Pozrite si program!
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk

V prvú októbrovú sobotu sa uskutoční nultý ročník Dňa architektúry v Košiciach. Mladí architekti Vás vezmú na dobre známe miesta, aby ste ich mohli vidieť novými očami. Komentované prehliadky sídliska Terasa a areálu Nemocnice Louisa Pasteura Vás zoznámia s jedinečným miestom, v ktorom žijeme.

Sídlisko Terasa

Prechádzka po sídlisku Terasa začína v sobotu, 4.10. o 16:00 pred kinom Družba. Dozviete sa o projekte Lunikov, dôležitosti kvalitného verejného priestoru, prezrieme si Fakultnú nemocnicu aj Magistrát a prechádzku ukončíme v areáli Novej Terasy. Prechádzať sa s vami budú Ing. arch. Marína Kissová a Bc.Viktória Mravčáková.

Nemocnica L. Pasteura

Prechádzka objavujúca Nemocnicu Louisa Pasteura začína o 14:00 pred vstupom do areálu na Rastislavovej 43. Prevedie vás jednotlivými obdobiami, počas ktorých bola nemocnica budovaná: od secesia z počiatku 20. storočia až po monoblok odovzdaný do užívania tohto roku. Trasu bude komentovať Ing.arch. Miroslava Mertová.

Český projekt Den Architektury

Akcia je bezplatná a prístupná širokej verejnosti. Projekt Den Architektury chce sprístupniť architektúru a priestor okolo nás jeho užívateľom. Ponúka verejnosti možnosť poznať miesta, ktorými denne prechádzajú, budovy, kde pracujú či študujú inou optikou. Prechádzky vedené architektom ponúkajú odbor výklad, možnosť diskutovať a skúmať naše mesto.

V Českej republike stojí za projektom Den architektury organizácia Kruh. Tá od roku 2001 organizuje verejné akcie a prednášky na podporu a propagáciu architektúry v spoločnosti, v roku 2011 priniesla projekt Den architektury. V roku 2013 bol vďaka združeniu Archimera realizovaný Den architektúry aj na Slovensku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM