Tomáš Batiz Futbal

Prvý zápas jarnej časti: Tatran deklasoval vedúce Košice

Futbalisti Liptovského Mikuláša majú za sebou prvý zápas jarnej časti druhej najvyššej futbalovej súťaže na Slovenskou. Liptáci vyhrali nadi VSS Košice. Pozrite, s akým skóre.

Ilustračný obrázok k článku Prvý zápas jarnej časti: Tatran deklasoval vedúce Košice
Zdroj: Dnes24.sk

V prvej desaťminútovke zápasu hrali obe mužstvá opatrne a čakali na chybu súpera. V 20. minúte Kubena poslal dlhú loptu na Jasenovského, ktorý pri prechode do pokutového územia po zákroku obrancu spadol, ale rozhodca nechal hru pokračovať. O pár minút neskôr sa podarilo Mukendimu skórovať po centri od Tótha, ale rozhodca gól neuznal pre jasný ofsajd. V 33. minúte mal veľkú šancu na skórovanie Jasenovský, ktorý dostal presnú prihrávku na hranicu 16-ky, loptu si ešte potiahol a pod tlakom obrancu súpera vystrelil, ale trafil iba brankára Kella.

Druhý polčas začal z oboch strán opatrne a diváci mohli vidieť najmä množstvo súbojov v strede poľa. Od 64. minúty však začal dominovať MFK Tatran a zatlačil svojho súpera, čo prinieslo Liptákom ovocie. Otvoriť skóre zápasu sa podarilo domácim v 67. minúte. Jasenovský bol pred 16-kou faulovaný a rozhodca nariadil priamy kop. Martin Kubena prudko vystrelil, lopta bola tečovaná a brankár Kello nemal šancu gólu zabrániť. Na druhý gól zápasu nemuseli domáci dlho čakať. Už v 70. minúte za kombinovali v súperovej 16-ke, Kucharčík dostal loptu do výbornej pozície a nikým nekrytý nemal problém rozvlniť sieť a zvýšiť na 2:0. V 75. minúte sa domácim podarilo opäť streliť gól. Po faule na Jasenovského premenil penaltu Laco, ktorý zvýšil na 3:0. Zápas sa už ku koncu len dohrával, Liptáci držali loptu na svojich kopačkách a Košiciam sa aj napriek snahe znížiť nepodarilo.

Jozef Kostelník, tréner MFK Tatran: „V zápase sme ukázali veľkú túžbu po víťazstve a je pre nás veľmi povzbudzujúce, že sme sa proti vážnemu ašpirantovi na postup, ktorý ma vo svojom strede skúsených ligových hráčov presadili hernou kvalitou. Po vyrovnanom prvom polčase sme v druhom už boli herne lepší, strelili tri góly a vypracovali si ďalšie gólové príležitosti.“

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FC VSS Košice 3:0 (0:0)

Góly: 67. Kubena, 70. Kucharčík, 77. Laco(pen.)

MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Macík – Šimún, Kubena, Kucharčík, Papaj(87.Vandraš­ko), Mizerák, Laco, Staš, Jasenovský(90­.Hirka), Lišivka©, Poremba

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM