Lenka Fedorová Krimi

Pyrotechnici mali pri Košiciach čo robiť: Protilietadlová strela bol iba začiatok!

Toto sa nevidí každý deň. Košickí pyrotechnici sa popasovali s nájdenou muníciou z druhej svetovej vojny. Po zneškodnení protilietadlovej strely ich čakalo ďalšie prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku Pyrotechnici mali pri Košiciach čo robiť: Protilietadlová strela bol iba začiatok!
Zdroj: TASR

„Policajní pyrotechnici Krajského riaditeľstva PZ Košice mali 10. mája 2016 plné ruky práce. V okrese Košice okolie bolo nájdené väčšie množstvo povojnovej munície. Do príchodu pyrotechnikov policajná hliadka miesta nálezov zabezpečila proti neodbornej manipulácii,“ informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Podľa slov policajnej hovorkyne oznámil polícii 47-ročný muž z obce Háj, že na planine v katastri obce Hačava, na mieste zv. Miglinc, našiel starú muníciu. Pyrotechnici zaistili 27 kusov delostreleckých mín kal. 82 mm a 2 ručné granáty.

Ako ďalej hovorkyňa uviedla, obyvateľ obce Paňovce našiel popoludní na pozemku rodinného domu protilietadlovú strelu kal. 30 mm, ktorú pyrotechnici prevzali na zneškodnenie. O hodinu na to bola nájdená delostrelecká strela kal. 105 mm pochádzajúca z obdobia 2. svetovej vojny na poli v katastri obce Mokrance, ktorú pyrotechnici prevzali na zneškodnenie.

Polícia upozorňuje občanov, aby muníciu za žiadnych okolností nebrali do rúk a nepremiestňovali ju. Je potrebné zapamätať si miesto nálezu. Hlavne v tých prípadoch, ak je niekde v lese alebo v neznámej oblasti. „Vhodné je, ak si miesto nejakým spôsobom označíme alebo v okolí nájdeme nejaké záchytné body, podľa ktorých je možné opätovne dané miesto nájsť. Vždy je potrebné, aby každý nález občania oznámili na bezplatnom čísle 158,“ dodala Mésarová.

FOTO: KR PZ

Nájdená munícia pri Košiciach
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM