Správy

Radostné správy z nemocnice: V Košiciach sa narodili štvorčatá

Koncom októbra sa v košickej nemocnici tešili z veľkej udalosti. Na svet prišli krásne štvorčatá.

Ilustračný obrázok k článku Radostné správy z nemocnice: V Košiciach sa narodili štvorčatá
Zdroj: UNLP

V Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice sa koncom októbra narodili štvorčatá. Dve dievčatá a dvoch chlapcov, Elišku, Noemi, Huga a Damiána, predčasne priviedla na svet 27-ročná Veronika. Informovala o tom košická nemocnica.

Očakávali trojčatá

Pôrod sa realizoval cisárskym rezom na Gynekologicko-pôrodníckej klinike UNLP, štvorčatá sú aktuálne v Detskej fakultnej nemocnici na oddelení neonatologickej intenzívnej medicíny. „Bábätkám sa všetkým darí a pekne priberajú, keď budú v poriadku a budú mať nad dve kilá, môžu ísť postupne domov,“ povedala mamička.

„Najskôr nám povedali, že to budú trojčatá, už to bol dosť veľký šok. Ale asi o tri týždne na to, mi lekár oznámil, že vidí aj štvrté. Bol to veľký šok, ale zvládli sme to a pripravili sme sa na situáciu,“ prezradila mamička čerstvých slovenských štvorčiat. „Som hlavne vďačná, že hoci hrozilo veľa komplikácií, všetkému sme sa vyhli. V nemocnici som ležala len pár dní, takže som si tehotenstvo aj pekne užila,“ dodala.

Zriedkavé prípady

Veľkú radosť z predčasne narodených štvorčiat mali obe nemocnice. „Oproti štandardnému pôrodu je to veľký rozdiel, takže sme radi, že pôrod cisárskym rezom dopadol veľmi dobre a že následná starostlivosť o bábätká v DFN je špičková,“ uviedol generálny riaditeľ UNLP Ján Slávik.

Pôrod sa konal pod vedením prednostu kliniky Petra Urdzíka. Ako pripomenul, viacpočetná gravidita je nielen zriedkavejšia, ale je tiež náročnejšia pre matku – pokiaľ ide o starostlivosť o ňu, ako aj o vyvíjajúce sa bábätká. „Veľa krát je nevyhnutné vykonať predčasný cisársky rez, teda predčasný pôrod, ako to bolo aj v tomto prípade. Aby sme neohrozili život niektorého z bábätiek, ani zdravie matky,“ dodal Urdzík.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM