Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Na záver týždňa si užijeme pravé letné počasie

Záver pracovného týždňa bude slnečný, tešte sa aj na krásny a teplý víkend. Užite si posledné augustové dni pri vode. Meniny majú Samuelovia.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Na záver týždňa si užijeme pravé letné počasie
Zdroj: TASR

Západ: Jasno alebo len malá oblačnosť. Najvyššia denná teplota 27 až 29 st.

Stred: Prevažne jasno. Zrána ojedinele hmlisto. Najvyššia denná teplota 26 až 29, na Horehroní miestami 24 až 26 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 17 st. Slabý vietor.

Východ: Prevažne jasno. Zrána ojedinele hmlisto. Najvyššia denná teplota 24 až 29 st. Prevažne slabý vietor.

Meniny má Samuel

Mužské meno Samuel má hebrejský pôvod a v preklade znamená „meno Božie“. Samuelovia sú seriózni a usilovní muži, ktorí vedia presne, čo chcú. Bezprostredne prinášajú lásku ľuďom, ktorí sú im blízki.

Pomerne zavčasu vedia, aké povolanie si vyberú. Väčšinou sa rozhodnú pre miesto advokáta, či sudcu, uplatnenie môžu nájsť aj v odboroch alebo v umení. Ich reakcie sú zdržanlivé.

Stalo sa doma

2008 – Zomrel v Bratislave divadelný a filmový herec Michal Dočolomanský, dlhoročný člen Činohry SND v Bratislave, na doskách ktorej stvárnil mnohé úlohy. Najviac známy bol ako Jánošík v populárnom muzikáli Na skle maľované. Svoje herecké umenie predviedol aj v legendárnych filmoch: Adela jěště nevečeřela, Tajemství hradu v Karpatech, Medená veža, Tisícročná včela, Noční jazdci. Narodil sa 25.3.1942.

Stalo sa vo svete

1910 – Narodila sa (niektoré zdroje uvádzajú ako deň narodenia aj 27. august) rádová sestra a katolícka misionárka albánskeho pôvodu MATKA TEREZA, laureátka Nobelovej ceny za mier (1979) a zakladateľka rádu Misionárok lásky. Zomrela 5.9.1997.

Skladba dňa

Hudobným oslávencom Adrian Young (1969), hráč na bicích nástrojoch skupiny No Doubt. Táto formácia vznikla v roku 1986 v kalifornskom Anaheime. Ich štýlom je kombinácia rocku, ska a čiastočne aj punku. Frontmankou skupiny bola speváčka Gwen Stefani.

V začiatku hral v nej na klávesoch aj Gwenin brat Eric Stefani. Prvý album pod názvom No Doubt vydali v marci 1992. Úspech im priniesol tretí album Tragic Kingdom, vydaný v októbri 1995. Z neho sú známe hity Just A Girl a Don't Speak.

Ilustračné foto, TASR

No Doubt
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM