Lenka Fedorová Krimi

Raši o asociáloch a narkomanoch v meste: Kamerový systém nie je všeliek

Znepríjemňujú život obyvateľom mesta, polícii ich však údajne nikto nenahlásil. Podľa Rašiho kamery problém s asociálmi neriešia.

Ilustračný obrázok k článku Raši o asociáloch a narkomanoch v meste: Kamerový systém nie je všeliek
Zdroj: TASR

Košická metská poslankyňa Ľubica Blaškovičová upozornila mesto na obťažovanie asociálmi a narkomanmi na ulici Stará Baštová. Podľa jej slov je to tam na dennom poriadku. Rovnaká situácia je podľa nej aj pri mostíku v parku, pri vstupe a okolí jazierka. Na týchto miestach dokonca možno nájsť aj striekačky. Prečo na mieste nezasahuje Mestská polícia?

,,Mestská polícia v Košiciach (ďalej len MsP) nemá podnety od občanov, že v tejto lokalite sú obťažovaní asociálmi či drogovo závislými osobami. MsP sa o údajnom predaji drog z jedného z bytov na ul. Stará Baštová dozvedela len z medializovaných správ," uviedol primátor v odpovedi na interpeláciu nespokojnej poslankyne.

Podľa jeho slov v prípade, že príslušníci MsP zistia protiprávne konanie vlastnou činnosťou alebo im podozrenie nahlásia občania, sú tieto oznamy preverené a pokiaľ dochádza k porušovaniu právnych noriem, sú tieto zo strany MsP riešené podľa platných právnych zákonov.

,,Kamerový systém ako taký však nie je všeliekom a samotný nezabráni páchaniu trestnej a inej protispoločensky orientovanej činnosti. Pri nasadení týchto systémov do najproblematic­kejších častí mesta sa spravidla čoskoro preukáže, že z týchto oblastí sa presunie kriminalita tam, kde kamery inštalované nie sú," hodnotí kamery Raši.

Podľa neho sa preto Mestská polícia snaží o čo možno najširšie nasadenie a plné využitie techniky v rámci jej možností. ,,V súvislosti s touto technikou je však potrebné uviesť, že aj tie najlepšie a najvýkonnejšie kamery nemôžu pokryť svojim objektívom všetky verejné priestranstvá, kde dochádza k takýmto protiprávnym konaniam," uviedol vo vysvetlení na záver.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM