Ľubomíra Karmanová Správy

Rebríček spokojnosti pacientov: Tieto košické zdravotnícke zariadenia figurujú v TOP 15!

Všeobecná zdravotná poisťovňa zverejnila výsledky prieskumu hodnotenia poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti. Čítajte, na ktorom mieste sa na základe spokojnosti pacientov umiestnili tí košickí.

Ilustračný obrázok k článku Rebríček spokojnosti pacientov: Tieto košické zdravotnícke zariadenia figurujú v TOP 15!
Zdroj: TASR

Prieskum spokojnosti poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti samotným pacientom za rok 2014, ktorý zverejnila Všeobecná zdravotná poisťovňa na základe vyjadrenia spokojnosti pacientov, obsahuje hodnotenie 78 slovenských poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti.

V rebríčku najlepšie obstáli Národný ústav srdcových a cievnych chorôb v Bratislave s indexom spokojnosti pacientov 86,99%, druhé miesto patri banskobystrickému Mammacentru sv. Agáty Procare s 85,99% a na tretej priečke skončila Gynekologicko-pôrodnícka nemocnica v Bratislave s 84,07%.

A ako sa darilo v tomto rebríčku zdravotníckym zariadeniam v našom meste? Východoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb na 9. mieste získal index spokojnosti pacientov 81,99%. Hneď za ním, na 10. mieste, skončilo Železničné zdravotníctvo Košice, s.r.o. s indexom spokojnosti pacientov 81,32%. V prvej pätnástke skončila aj Nemocnica Košice – Šaca a. s., index spokojnosti 79,97% jej zaručil 13. priečku.

Ďalší poskytovatelia ústavnej zdravotnej starostlivosti skončili v rebríčku o čosi nižšie. Na 22. mieste je Východoslovenský onkologický ústav, a.s. (index spokojnosti pacientov 72,94%). Na 50. mieste skončila Letecká vojenská nemocnica, a. s., s indexom 59,90% a Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice sa s indexom 56,38% umiestnila na 67. mieste.

Na konci tabuľky sa ako 76. umiestnila Nemocnica s poliklinikou sv. Barbory Rožňava (index spokojnosti pacientov 49,24%), na 77. priečke Nemocnica s poliklinikou sv. Lukáša Galanta (48,25%) a posledné, 78. miesto, obsadila Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra so 48,07%.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM