Recept na prípravu vianočného pstruha
Jedným z chodov štedrovečernej hostiny vo väčšine domácností býva ryba. Niektorí uprednostňujú rybie filé, iní si pochutnávajú na kaprovi. My Vám ponúkame jednoduchý a rýchly recept na prípravu vianočného pstruha.
Potrebujeme: [center] hladkú múkú
korenie na ryby
mletú sladkú papriku
soľ
maslo
citrón[/center]
Postup: [center]1. Pstruha očistíme, umyjeme a dobre
vysušíme.
2. V miske zmiešame múku, korenie na ryby, mletú papriku a soľ.
3. Rybu obalíme v pripravenej zmesi.
4. Na rozohriatu panvicu dáme maslo. Keď sa roztopí opečieme na ňom
pstruha zo všetkých strán a pečieme ho približne 5 – 7 minút.
5. Keď je hotový servírujeme ho s plátkom citróna. Výbornou prílohou
k tomuto jedlu je tradičný zemiakový šalát alebo zemiaky s maslom a
petržlenovou vňaťou.[/center]
Dobrú chuť!
Foto: Adam Tkáčik