Zuzana Tkáčiková Rôzne

Recept na prípravu vianočného pstruha

Jedným z chodov štedrovečernej hostiny vo väčšine domácností býva ryba. Niektorí uprednostňujú rybie filé, iní si pochutnávajú na kaprovi. My Vám ponúkame jednoduchý a rýchly recept na prípravu vianočného pstruha.

Potrebujeme: [center] hladkú múkú
korenie na ryby
mletú sladkú papriku
soľ
maslo
citrón[/center]

Postup: [center]1. Pstruha očistíme, umyjeme a dobre vysušíme.
2. V miske zmiešame múku, korenie na ryby, mletú papriku a soľ.
3. Rybu obalíme v pripravenej zmesi.
4. Na rozohriatu panvicu dáme maslo. Keď sa roztopí opečieme na ňom pstruha zo všetkých strán a pečieme ho približne 5 – 7 minút.
5. Keď je hotový servírujeme ho s plátkom citróna. Výbornou prílohou k tomuto jedlu je tradičný zemiakový šalát alebo zemiaky s maslom a petržlenovou vňaťou.[/center]

Dobrú chuť!

Foto: Adam Tkáčik

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM