Správy

RegioJet sa pripravuje na obmedzenia s Českom: Ako sa to dotkne vlakov?

Dopravca RegioJet pracuje na tom, aby v nasledujúcich dňoch maximálne posilnil kapacitu svojich spojov z Česka do Košíc a Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku RegioJet sa pripravuje na obmedzenia s Českom: Ako sa to dotkne vlakov?
Zdroj: RegioJet

Žltý dopravca vlakov tak reaguje na pondelkové rozhodnutie Slovenska preradiť Českú republiku do skupiny takzvaných rizikových krajín. Informoval o tom hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj.

Dopravca predpokladá, že do piatka (18. 9.) bude chcieť mnoho občanov a návštevníkov SR využiť spojenie na Slovensko tak, aby sa vyhli karanténe.

Zatiaľ bez obmedzení

„Dá sa predpokladať, že dopyt po cestovaní bude vysoký. Zároveň RegioJet posilní kapacitu spojov na cesty späť zo Slovenska po nasledujúcom víkende,“ skonštatoval Ondrůj.

S prevádzkou spojov medzi Českom a Slovenskom počíta dopravca aj naďalej, zatiaľ obmedzenia neplánuje.

„Ako najväčší dopravca na diaľkových trasách medzi ČR a Slovenskom máme zodpovednosť za zaistenie spojení aj v dobe zhoršenej pandemickej situácie,“ dodal hovorca.

Česko pribudne na zoznam takzvaných červených krajín. Potvrdil to premiér Igor Matovič (OĽANO) v pondelok na brífingu počas rokovania ústredného krízového štábu.

Zatvoria hranice?

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) predpokladá, že kontroly na hranici s Českou republikou, ktorá od piatka 18. septembra pribudne na zoznam rizikových krajín, sa budú konať náhodne. O ich konkrétnom fungovaní sa však stále diskutuje, informoval o tom v stredu pred rokovaním vlády.

„Ešte sa uskutočňuje tá diskusia, ako to budeme riešiť technicky,“ povedal minister. Poznamenal, že kontroly neznamenajú uzavretie hraníc.

K prípadnej potrebe potvrdení od zamestnávateľa pre pendlerov sa nevedel vyjadriť. Poukázal na to, že príslušné nariadenie musí vydať hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM