Lenka Fedorová Rôzne

RegioJet zdražuje počas špičiek vlaky na trase Bratislava-Košice: Takto pôjdu ceny hore!

Spoločnosť RegioJet sa rozhodla pre rázny krok. Cestujúci si siahnu hlbšie do vrecka. Platí pre vybrané linky. Pozrite ktoré.

Ilustračný obrázok k článku RegioJet zdražuje počas špičiek vlaky na trase Bratislava-Košice: Takto pôjdu ceny hore!
Zdroj: TASR

Spoločnosť RegioJet reaguje na situáciu na trhu. Analyzovala počty cestujúcich a ceny vo vlakoch na základe čoho dospela k ráznemu rozhodnutiu.

Po posilnení súprav od 17. januára 2016 sa spoločnosť rozhodla aj naďalej zachovať na väčšine spojov ceny od 9 Eur. Podľa majiteľa spoločnosti Radima Jančuru je cieľom ponúkať na Slovensku najvýhodnejšiu kombináciu cien a poskytovaných služieb. Ceny preto upravia ceny iba na spojoch, ktoré premávajú v špičkách.

Úprava sa bude týkať len niektorých vlakov

Úprava cien, ktorú RegioJet plánuje urobiť od 21. marca 2016 sa má týkať iba vlakov, ktoré premávajú počas dopravných špičiek, teda na obedných a večerných spojoch počas piatkov a nedieľ a v niektorých vybraných spojoch počas týždňa s najvyšším dopytom cestujúcich.

Aj v týchto vlakoch však bude cestovanie naďalej stále cenovo výhodnejšie ako v štátom dotovaných rýchlikoch ZSSK.

Dopravca bude pritom naďalej poskytovať vybraným skupinám cestujúcich rôzne zľavy – napr. študentom až 50% z ceny bežného cestovného.

Ceny pôjdu hore

Väčšina spojov bude naďalej premávať za nízke ceny od € 9,–. V najvyťaženejších vlakoch bude cestovné v triede STANDARD € 18,70. Okrem špičkových vlakov sa ceny jemne upravia aj v niektorých ďalších vlakoch premávajúcich počas týždňa. Cestovné v nich bude začínať na € 13,30.

„Cestovné v našich expresoch bude odstupňované podľa toho o ako vyťažený spoj sa jedná. Celkovo budeme lístky predávať v 3 cenových kategóriach. Najvýhodnejšie lístky získajú cestujúci vo vlakoch, ktoré premávajú mimo dopravnej špičky a teda ponúkajú množstvo voľných miest. Nízkymi cenami sa budeme snažiť do týchto spojov prilákať ďalších nových cestujúcich. Očakávame, že niektorí cestujúci prestúpia vďaka výhodnej cene z vyťažených vlakov do cenovo výhodnejších spojov s dostatočnou ponukou miest, čím sa v najplnších expresoch uvoľní miesto ďalším cestujúcim,“ hovorí Radim JANČURA.

Môže vás zaujímať:

Od decembra bez RegioJetu? Zahraničný dopravca zvažuje zrušiť spoje medzi Košicami a Bratislavou!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM