Lenka Fedorová Kultúra

Rekonštrukcia historickej budovy Štátneho divadla: Ohrozí to predstavenia?

Opravy sa dočkalo aj známe Štátne divadlo v Košiciach. To čakajú rozsiahle rekonštrukcie. Obmedzí to divadelnú sezónu? Čítajte ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia historickej budovy Štátneho divadla: Ohrozí to predstavenia?
Zdroj: TASR

Stavebná časť projektu obnovy historickej budovy Štátneho divadla (ŠD) Košice sa v týchto dňoch naplno rozbieha. 26. februára 2016 o tom informoval hovorca divadla Svjatoslav Dohovič.

„Podľa plánu má dodávateľ stavby realizované zariadenie staveniska, postavené lešenia na severnej a na východnej strane objektu. Dnes začal s demontážou prvých okien zo severnej strany, ktoré budú slúžiť ako vzor na výrobu nových okien s ich predpokladaným osadzovaním v druhej polovici marca, čo znamená, že sa prakticky začala realizácia stavby priamo na objekte,“ uviedol koordinátor projektu a riaditeľ útvaru technickej prevádzky divadla Ivan Král.

Opravovať sa bude fasáda, strecha, vymenia s aokná a zreštaurujú sa vstupné dvere. V rámci projektu dôjde k oprave fasády, strechy, výmene okien a zreštaurovaniu vstupných dverí. Investícia je z prostriedkov Finančného mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP), Nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu.

Celkové výdavky predstavujú 588.236 eur.

Správca grantového programu v uplynulých dňoch dodatkom k Projektovej zmluve schválil predĺženie termínu ukončenia projektu z 30. apríla 2016 na 30. apríla 2017. Stavebné práce divadelnú sezónu neobmedzia.

„Na základe predĺženia termínu ukončenia projektu sa pripravuje aj dodatok k Zmluve o dielo s dodávateľom stavebných prác účinnej od 31. decembra 2015, ktorého predmetom bude predĺženie termínu ukončenia stavby do 31. júla 2016,“ dodal Král.

Môže vás zaujímať:

Historická budova Štátneho divadla v Košiciach sa dočká rekonštrukcie: Čo všetko sa vynoví?

Čaká nás poriadne nákladná rekonštrukcia: TÁTO budova dostane nový look za 600-tisíc eur!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM