Správy Samospráva

Rekonštrukcia mosta cez Ružín: Kto sa stal napokon víťazom verejného obstarávania?

Víťaz verejného obstarávania na rekonštrukcia mosta cez Ružín je známy. Firma by mala stavebné práce ukončiť za 5 mesiacov.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia mosta cez Ružín: Kto sa stal napokon víťazom verejného obstarávania?
Zdroj: TASR

Most cez Ružín, ktorý je v havarijnom stave, bude rekonštruovať bratislavská firma Strabag. O víťazovi verejného obstarávania informovala Katarína Jantošovičová z Úradu Košického samosprávneho kraja (KSK).

„Predložená cenová ponuka po vyhodnotení podľa kritéria splnila podmienky účasti vo verejnom obstarávaní, ako aj požiadavky na predmet zákazky, a súčasne cena predmetu zákazky nie je v rozpore s finančnými možnosťami verejného obstarávateľa. Uchádzač prehlásil, že je viazaný návrhom svojho variantného riešenia a zodpovedá za jeho realizovateľnosť, v rozsahu stavebných prác pre zabezpečenie neobmedzenej prevádzkyschop­nosti, funkčnosti a bezpečnosti rekonštruovanej mostnej konštrukcie na ďalšie obdobie,“ spresnila Jantošovičová.

Verejný obstarávateľ, ktorým je Správa ciest Košického samosprávneho kraja, môže podľa jej slov uzavrieť zmluvu s úspešným uchádzačom najskôr šestnásty deň odo dňa odoslania informácie o výsledku vyhodnotenia ponúk, teda 26. júna 2017.

Odborná komisia predložila zápisnicu z vyhodnotenia verejnému obstarávateľovi, a ten podľa Jantošovičovej na základe záverov odbornej komisie potvrdil výsledok vyhodnotenia ponúk. Dnes zaslal uchádzačom výsledok elektronicky a následne poštou.

Bratislavská spoločnosť Strabag, s.r.o. predložila ponuku na 1 651 200,75 eur s DPH, za ňou skončilo Združenie EUROVIA so sídlom v Košiciach so sumou 3.013.130,77 s DPH, a ako tretia vo verejnom obstarávaní skončila spoločnosť Inžinierske stavby, a.s. z Košíc so sumou 3 032 806,17 eur s DPH. Víťazná firma sa podľa Jantošovičovej zaviazala, že svojím alternatívnym riešením ukončí stavebné práce za päť mesiacov.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM