Správy

Rekonštrukcia na Hlinkovej: Budeme sa voziť po opravenom moste ešte pred Veľkou nocou?

Most na Hlinkovej, ktorého nevyhnutná rekonštrukcia komplikuje dopravu v meste už skoro päť mesiacov, by mal byť opravený pred veľkonočnými sviatkami. Aktuálne je na moste realizovaný asfaltový povrch a osadzované nové zábradlie a zvodidlá.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia na Hlinkovej: Budeme sa voziť po opravenom moste ešte pred Veľkou nocou?
Zdroj: TASR

Práce na moste na Hlinkovej ulici v Košiciach sú v plnom prúde a pokračujú podľa plánovaného harmonogramu. „Vďaka priaznivému počasiu dodávateľ stavebných prác plánuje práce dokončiť pred veľkonočnými sviatkami,“ informovala Zuzana Kottlerová z komunikačného referátu košického magistrátu.

Most na Hlinkovej ulici má narušenú statiku, čo potvrdil aj definitívny statický posudok, ktorý bol mestu doručený ešte v júli 2013 a ktorý odporučil urýchlené riešenie situácie ohrozujúcej automobilovú aj železničnú dopravu. Práce na oprave havarijného stavu mosta sa začali 28. októbra 2013 a odvtedy ich sprevádzajú nevyhnutné dopravné obmedzenia na tomto dôležitom cestnom úseku.

„Po výmene pôvodných nosníkov za 12 nových, železobetónových predpätých nosníkov, je aktuálne na moste realizovaný asfaltový povrch a osadzované nové zábradlie a zvodidlá. Z uvedeného dôvodu dôjde v sobotu 22. marca k presmerovaniu premávky tak, aby bolo možné vyasfaltovať cestu v oboch jazdných pruhoch,“ dodala Kottlerová. Zdôraznila, že už počas nastávajúceho víkendu sa teda práce presunú na opačnú stranu mosta, v smere zo sídliska Dargovských hrdinov na sídlisko Mier, kde bude okrem nového asfaltového krytu zabezpečená oprava betónových ríms a osadené zábradlie i zvodidlá.

„Rozsah realizovaných stavebných úkonov na dôležitej dopravnej tepne naznačuje, že napriek pôvodnému zámeru odstrániť havarijný stav mosta, môžeme hovoriť o jeho kompletnej obnove a hĺbkovej rekonštrukcii,“ uzavrela Kottlerová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM