Správy

Rekonštrukcia roka na FOTKÁCH. Ako pokračujú práce na Slaneckej ceste?

V polovici marca na Slaneckej ceste v mestskej časti Nad jazerom začali hlavné stavebné práce na rekonštrukcii, počas ktorej dôjde k jej rozšíreniu a modernizácii.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia roka na FOTKÁCH. Ako pokračujú práce na Slaneckej ceste?
8
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Projekt rekonštrukcie a modernizácie frekventovanej cesty realizuje od jesene minulého roka na 2,4 kilometra dlhom úseku spoločnosť Doprastav, ktorá zvíťazila vo verejnom obstarávaní s cenou 11,9 milióna eur s DPH. Prvé automobily by po zrekonštruovanej Slaneckej ceste mali jazdiť v auguste 2023.

Stavebný ruch

Stavebný ruch vládne na Slaneckej od pondelka do soboty zväčša v čase od 6.00 do 18.00 hod. V nedeľu a štátne sviatky sa na ceste nepracuje. Práce sú rozdelené na niekoľko etáp, pričom prvá z nich má byť hotová do konca roka 2022. Prvým krokom je frézovanie starého asfaltu.

Kvôli prácam pribudli aj viaceré dopravné obmedzenia. Premávka na ceste je zúžená do dvoch jazdných pruhov (bližšie k električkovej trati) a rýchlosť vozidiel je znížená na 30 kilometrov za hodinu. Obmedzenia sa dotkli aj chodcov, zrušili sa niektoré priechody pre chodcov, keďže by nebolo možné zabezpečiť bezpečný pohyb chodcov v priestore staveniska. Ak sa chcú obyvatelai pešo dostať do obchodných centier, musia použiť priechody pre chodcov na Dneperskej a Ladožskej ulici.

Počas prvej etapy prác vzniknú dva nové jazdné pruhy v pravej časti vozovky (v smere do Krásnej). Na prelome rokov 2022 a 2023 bude doprava presmerovaná na novovzniknuté jazdné pruhy a začnú sa práce na ľavej strane cesty. Súbežne budú prebiehať práce na výstavbe cyklochodníka, chodníka pre chodcov, križovatkách a autobusových zastávkach.

Ako to na Slaneckej vyzerá v týchto dňoch nájdete v priloženej galérii.

Rekonštrukcia Slaneckej cesty
8
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM