Veronika Hunyadiová Správy

Rekonštrukcia Slaneckej sa blíži. Aké obmedzenia čakajú vodičov a cestujúcich MHD?

Práce na Slaneckej ceste začnú 13. marca. Prinesú viacero zmien a obmedzení v doprave.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia Slaneckej sa blíži. Aké obmedzenia čakajú vodičov a cestujúcich MHD?
Zdroj: Facebook.com/Jazero Košice

Stavebné práce na Slaneckej ceste v košickej mestskej časti Nad Jazerom sa začnú už 13. marca. Rekonštrukcia bude prebiehať za plnej prevádzky a vodiči musia počítať s viacerými obmedzeniami. Informovala o tom starostka mestskej časti Lenka Kovačevičová na sociálnej sieti.

Obmedzená rýchlosť

Po 12. marci bude doprava smerom do MČ Krásna presmerovaná do dvoch východných jazdných pruhov (bližšie k sídlisku). Stavebné práce budú prebiehať v pravej časti vozovky. S tým súvisia dopravné obmedzenia a zníženie rýchlosti v celom úseku na 30 kilometrov za hodinu.

S výnimkou svetelnej križovatky bude platiť zákaz odbočenia doľava. Vodiči môžu využívať okrem Slaneckej cesty aj paralelnú komunikáciu na uliciach Levočská, Čingovská, Ždiarska, Važecká a Talinská.

Ako uvádza mestská časť na svojom webe, pripojenie na Slaneckú cestu zo sídliska v smere do centra mesta bude možné z ulíc Meteorová, Raketová, Rovníková, Ladožská, Dneperská a Levočská. Bez zmien zostanú križovatky na Bukoveckej 18 a pri Teplárni, ktoré bude možné použiť na výjazd zo sídliska. Z Galaktickej ulice sa na Slaneckú cestu vodiči výjazdom nedostanú.

Zmeny v MHD

S obmedzeniami musia počítať aj cestujúci, ktorí využívajú mestskú hromadnú dopravu (MHD). K zmenám dôjde od nedele 13. marca a dotknú sa autobusovej dopravy.

Zmeny od 13. marca:

  • Zastávka Važecká bude v oboch smeroch presunutá na vnútrosídliskovú komunikáciu.
  • Autobusové zastávky Ladožská a Rovníková v smere na Važeckú/do Krásnej nebudú obsluhované, cestujúci môžu využiť električky.
  • Všetky spoje linky 28 budú premávajú iba po zastávku Važecká (trasa: Važecká – Krásna – Tramínová – Važecká). Spoje až k Napájadlám budú skrátené po zastávku Važecká.
  • Linky 52 a N7 v smere na Važeckú/do Krásnej nezastavujú na zastávkach Ladožská a Rovníková. V opačnom smere (do centra) budú premávať bez obmedzení.
  • Linka 19 ostáva bez zmeny trasy a zastávok v oboch smeroch.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM