Monika Földešiová Od Vás

Rekonštrukcia v Nižnej Hutke: Takto sa bojovalo v SNP!

Streľba, bojové pokriky a pach pušného prachu. Takto to vyzeralo v Nižnej Hutke. Strelnica a obec si tohtoročnou rekonštrukciou bojov z druhej svetovej vojny pripomenuli 68. výročie Slovenského národného povstania. Pozrite sa s nami, ako to tam vyzer

Čitateľka Jana nám poslala niekoľko zaujímavých záberov z podujatia, ktoré má každoročne pripomínať podstatu povstania na konci 2. svetovej vojny. Okrem samotnej rekonštrukcie bojov bola pre návštevníkov pripravená aj statická ukážka zbraní, techniky, uniforiem aj vojenského života z obdobia SNP. Členovia klubov vojenskej histórie si minútou ticha uctili padlých vojakov a civilistov počas 2. svetovej vojny i kolegov, ktorí tragicky zahynuli v januári 2012 cestou na vojenskú ukážku.

Návštevníkom bola ponúknutá aj trochu iná ukážka bojov – so šabľami a veľkými ťažkými zbraňami z obdobia mušketierov. Diváci si pozreli z blízka dobové zbrane a mohli si i na mieste z nich vystreliť.

Nechýbala ani kultúrna zložka v podaní tanečnej skupiny Odvážne ženy a country skupiny zo Svinice. Na konci bola zapálená tradičná vatra SNP, po ktorej nasledovala ohňová šou.

Samotnú atmosféru si môžete vychutnať na nižšie priložených fotkách.

KE - nizna hutka
21
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM