Alexandra Kolínská Samospráva

Rekonštrukcie tratí pokročili: Magistrát ruší nasledujúce uzávierky a zákazy!

Keď už sa zdalo, že rekonštrukcie prestali napredovať, košický Magistrát nám oznámil zmeny, ktoré nastanú vzhľadom na postup prác. Preštudujte si, ktoré uzávierky a zákazy mesto ruší!

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcie tratí pokročili: Magistrát ruší nasledujúce uzávierky a zákazy!
Zdroj: TASR

„Vzhľadom na postup prác na modernizácii električkovej trate v rámci diela Stavby IKD Košice, Námestie Maratónu mieru – Staničné námestie v úseku ulice Štúrovej dôjde od nedele 21. 6. 2015 od 14:00 hod ku otvoreniu jedného jazdného pruhu južnej strany ulice Štúrovej od križovatky s ulicou Žižkovou po križovatku s ulicou Rastislavovou,“ uviedla hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.

Súčasný odklon automobilovej dopravy v smere jazdy Štúrova (Steel aréna) – Štúrova (Metropol) cez Žižkovu, Kukučínovu a Rastislavovu sa ruší. Súčasne sa do pôvodného stavu uvedie dopravné značenie na končiacou sa obchádzkou dotknutých priľahlých komunikácií a križovatiek:

  • Ruší sa zaslepenie ulice Žižkovej na vstupe do križovatky Štúrova – Kuzmányho – Žižková, s možnosťou odbočenia vpravo zo Žižkovej do Štúrovej
  • Ruší sa zákaz zastavenia po severnej strane Kukučínovej ulice
  • Ruší sa zjednosmernenie ulice Riznerovej
  • Organizácia dopravy v križovatke Rastislavova – Kukučínova sa upravuje do pôvodného stavu – hlavnou komunikáciou je Rastislavova, vedľajšou Kukučínova
  • Organizácia dopravy v križovatke Štúrova – Moyzesova – Rastislavova sa upravuje do pôvodného stavu – hlavnou komunikáciou je Štúrova v smere západ – východ, vedľajšou Moyzesova a Rastislavova.

V opačnom smere Štúrova ulica ostáva uzavretá. V križovatke Štúrova – Kuzmányho – Žižkova a Štúrova – Moyzesova – Rastislavova bude vypnutá cestná svetelná signalizácia z dôvodu ich rekonštrukcie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM