Rôzne

Rekonštrukciu budovy Krajského súdu chce finančne podporiť aj vláda

Vláda chce podporiť nadstavbu a rekonštrukciu budovy Krajského súdu. Povedal to po stredajšom výjazdovom rokovaní vlády v obci Ploské premiér Peter Pellegrini.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukciu budovy Krajského súdu chce finančne podporiť aj vláda
Foto: Eva Mikulová

„Po dlhých rokoch, odkedy je vo svojej funkcii, pred vládu predstúpil predseda Krajského súdu v Košiciach Imrich Volkaj, ktorý informoval o tom, že v budove krajského súdu sídlia aj ďalšie štyri súdy okresné, čo z kapacitných dôvodov naozaj spôsobuje značné komplikácie pre samotný chod celého krajského, ako aj okresných súdov v našom druhom najväčšom meste Slovenska,“ povedal Pellegrini.

Rozhodnú do konca roka

Vláda preto prijala uznesenie, v ktorom zaviazala ministerstvo spravodlivosti, aby do 30. novembra tohto roka minister vláde predložil návrh riešenia priestorového usporiadania krajského aj okresných súdov v Košiciach.

„Pravdepodobne sa budeme na rokovaní vlády zaoberať možnosťou nadstavby a rekonštrukcie celej tejto budovy tak, aby sme naozaj skvalitnili výkon súdnej moci v Košiciach a po dlhých rokoch uzavreli toto trápenie. Sú to značné finančné zdroje a budeme musieť s ministerstvom spravodlivosti hovoriť o tom, aké sú priority rezortu, pretože požiadaviek je obrovské množstvo,“ doplnil Pellegrini s tým, že postupne sa priestorové problémy riešia aj v Bratislave.

„Myslím si, že Košice by mohli byť druhé v poradí, kde sa touto vecou budeme zaoberať. Do konca roka by som si osobne predstavoval, že by sme prijali zásadné stanovisko,“ dodal premiér.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM