Alexandra Kolínská Rôzne

Richard Raši vyhral hokejovú stávku: Pozrite, akú úlohu dostal banskobystrický primátor!

Hokejisti úradujúceho slovenského šampióna HC Košice nastúpili na svoje ôsme finále po sebe a celkovo pätnáste. Odmenou pre nich bolo obhájenie majstrovského titulu. Pri tejto príležitosti sa primátori Richard Raši a Ján Nosko uzavreli netradičnú stávku.

Ilustračný obrázok k článku Richard Raši vyhral hokejovú stávku: Pozrite, akú úlohu dostal banskobystrický primátor!
Zdroj: TASR

Primátor mesta Košice Richard Raši v nedeľu slávnostne prijal v priestoroch Historickej radnice vedenie, realizačný tím a hráčov HC Košice, ktorí obhájili majstrovský titul. Vo finále dokázali triumfovať nad Banskou Bystricou 4:2 na zápasy. Viac o uzavretí stávky si prečítajte v článku Hokejové finále nenechalo chladných ani primátorov: Raši s Noskom uzavrú netradičnú stávku.

„Víťazstvo našich chlapcov má bonus. Vyhrali aj pre podporu mládežníckeho hokeja v Košiciach 500 eur a zároveň zabezpečili, že v čase, keď košickí hokejisti budú na zápase v Banskej Bystrici, bude im robiť lekára na striedačke primátor Ján Nosko. Som rád, že mi vyšiel tip 4:2 na víťazné zápasy a predovšetkým sa teším z toho, že sme majstri,“ konštatoval primátor mesta Košice Richard Raši, ktorý s banskobystrickým primátorom uzavrel pred finálovou sériou stávku.

Ziskom ôsmeho titulu sa hráči HC Košice vyrovnali bratislavskému Slovanu, v ktorého drese pôsobil v minulosti i Marek Bartánus. „Je to pre nás česť, keď si nás pán primátor zavolá a poďakuje sa. Popri tom, že robíme dobre meno HC Košice, tak i samotnému mestu Košice a sme na to veľmi hrdí a tešíme sa z toho. Dúfam, že sa nám bude dariť i v budúcnosti. Chceme robiť radosť Košičanom, pretože si to zaslúžia,“ uviedol Bartánus.

Na záver odovzdal primátorovi Košíc kapitán Martin Štrbák na pamiatku hokejku i šiltovku a postupne sa hráči zapísali do kroniky. „Minulý rok dostal pán primátor podpísaný dres, dnes to bola víťazná čiapka s našimi podpismi a rovnako aj podpísaná hokejka celého mužstva HC Košice,“ ozrejmil Štrbák a k zápisu do kroniky dodal: „Už pri zapisovaní minulý rok som cítil, že tá kniha je historicky obrovská a všetci sme sa do nej zapísali zlatými písmenami. Ak mi vydrží zdravie, tak by som sa rád zapísal ešte jednu sezónu.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM