Eva Mikulová Správy

Rodička, ktorá pred časom spôsobila rozruch v pôrodnici, bola opäť hospitalizovaná

Mladá rodička s podporou advokátky na telefóne predtým odmietala test na COVID-19 aj rúško. Teraz bolo jej správanie úplne iné.

Ilustračný obrázok k článku Rodička, ktorá pred časom spôsobila rozruch v pôrodnici, bola opäť hospitalizovaná
Zdroj: TASR/František Iván

Pacientka, ktorá spôsobila pred nedávnom rozruch pri prijatí na hospitalizáciu a následný pôrod, sa ocitla opäť v nemocnici. Tentokrát sa však správala úplne inak a bez advokátky na telefóne.

Ako sme už informovali, mladá 19-ročná rodička, odmietala dodržiavať hygienicko – epidemiologické nariadenia Úradu verejného zdravotníctva a UNLP Košice, čiže nechcela podstúpiť test na COVID-19 ani rúško. S personálom komunikovala len prostredníctvom svojej advokátky, ktorú mala na telefóne.

Už spolupracovala

Žena sa tento týždeň podrobila menšiemu zdravotnému ošetreniu v rámci jednodňového zdravotného príjmu na Gynekologicko-pôrodníckom oddelení.

„Celý proces vyšetrenia pacientky a následnej hospitalizácie prebiehal bez akýchkoľvek problémov. Pacientka mala po celý čas rúško a s písomným súhlasom si bez problémov nechala spraviť antigénový test, ktorého výsledok je potrebný na akúkoľvek hospitalizáciu v zdravotníckom zariadení,“ informovala nemocnica.

Zhodou okolností ju ošetrovala lekárka, ktorá sa stala obeťou nepríjemného ataku zo strany jej advokátky. UNLP tento čin odsúdila a podnikla v tejto súvislosti aj potrebné právne kroky.

Lekárka poskytla pacientke profesionálnu zdravotnú starostlivosť a všetko jej primerane vysvetlila.

Pacientka bola plne súčinná a s personálom nemocnice spolupracovala. Taktiež podpísala všetky dokumenty, ktoré sú pre prijatie na hospitalizáciu v rámci sprísneného hygienicko-epidemiologického režimu potrebné.

„Sme radi, že si pacientka tentokrát nechala bez akýchkoľvek pochybností vysvetliť okolnosti hospitalizácie a prijala profesionálnu odbornú pomoc, ktorú naši špecialisti poskytujú všetkým pacientom,“ dodáva nemocnica.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM