Webnoviny - Krimi

Rok a pol väzenia za incest

Trest osemnásť mesiacov väzenia v ústave so stredným stupňom stráženia vymeral Krajský súd v Košiciach Petrovi (25 r.) z okresu Michalovce za trestný čin súlože medzi príbuznými.

Ilustračné foto SITA (WEBNOVINY) – Podľa právoplatného rozsudku mladík počas štyroch rokov mal niekoľkokrát za mesiac pohlavný styk zo svojou sestrou, prvýkrát v roku 2006, keď malo dievča sedemnásť rokov. S incestom skončil v septembri 2010, keď sestra ušla z domu a konanie brata oznámila polícii.

Znásilnenie sa nedokázalo

Prokuratúra mladíka obžalovala aj zo znásilnenia. Kládla mu za vinu, že dievčaťu pred súložou väčšinou vykrútil ruky za chrbtom a keď bolo po všetkom, vyhrážal sa jej bitkou, ak nebude mlčať. Okresný súd v Michalovciach ale dospel k záveru, že nebolo jednoznačne preukázané, že sex si Peter vynucoval násilím. Obžalovaného odsúdil len za incest na dva roky odňatia slobody s podmienečným odkladom na tri roky. Krajský súd sa po odvolaní prokurátora stotožnil s názorom, že znásilnenie sa nedokázalo. Rozsudok okresného súdu ale zrušil a Petrovi vymeral prísnejší, nepodmienečný trest. V procese nevypovedali žiadni svedkovia. Boli to všetko príbuzní obžalovaného a poškodenej, ktorí z dôvodu príbuzenského pomeru využili právo nevypovedať.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM