Lenka Fedorová Rôzne

Romantici, zbystrite pozornosť: Archívne FOTO známeho košického mostu vám spravia deň

Prechádzame ním takmer každý deň pričom občas hádžeme zvedavé pohľady na kladky zaľúbencov, ktoré sú na ňom pripnuté. Ako však vyzeral Most lásky kedysi?

Ilustračný obrázok k článku Romantici, zbystrite pozornosť: Archívne FOTO známeho košického mostu vám spravia deň
Zdroj: TASR

Nielen Paríž, ale aj metropola východu sa môže pochváliť mostom lásky. Prešli tri roky a ten košický skrášľuje čoraz viac kladiek. Mladí zaľúbenci si tak spečaťujú svoju lásku.

Cestou po Mlynskej ulici okolo Jakabovho paláca sa tiahne most, ktorý v roku 2013 dostal oficiálny názov Most lásky. Svoj názov tak dostal rovno na sviatok všetkých zaľúbených, sviatok sv. Valentína. Zaľúbené páry si tak na znak lásky môžu na tomto moste svoju „uzamknúť svoje zaľúbené duše“.

Myšlienka „zamykania lásky“ má svoje korene v Číne, keď si zamilované dvojice svoju lásku spečatili uložením zámok na Veľký čínsky múr. Most lásky teda nie je žiadna novinka, avšak po Prahe, Paríži či Ríme sa týmto skvostom môžu popýšiť aj Košice.

Podľa tradície by sa mal kľúč od kladky zahodiť do tečúcej rieky pod ním, avšak v Košiciach to nie je možné, keďže pod košickým mostom rieka netečie. Alebo tam kedy rieka bola?

Foto: Ilustračné

Most lásky v Košiciach v minulosti a dnes
4
Galéria
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM