Zuzana Vajayová Rôzne

Roxette bude sprevádzať 24-hodinová ochranka

Už o pár týždňov sa v košickej Steel Aréne predstaví slávne švédske duo Roxette. Marie Frederiksson a Per Gessle predali po celom svete viac ako 75 miliónov platní a vydali nespočetné množstvo hitov, ktoré odznejú aj na košickom koncerte už 6. júna.

Dvojica sa bude na východe Slovenska cítiť nielen pohodlne, ale aj bezpečne. Strážiť ich totiž bude niekoľko desiatok ochrankárov.

Pre najúspešnejších švédskych spevákov je podstatné hotelové pohodlie, zdravá strava a najmä bezpečnosť. Promotér slovenského koncertu im preto zariadil ubytovanie v jednom z najluxusnejších košických hotelov a už teraz zaisťuje, aby ich návšteva Slovenska prebehla bez akýchkoľvek problémov.

Na stoloch v hoteli a šatniach arény preto nebudú chýbať ich obľúbené potraviny a nápoje, medzi ktorými vyniká zázvor a mlieko. Umelci sa budú v aréne občerstvovať v upravených šatniach, ktoré budú vybavené moderným nábytkom, kobercami a v šatni Marie zavoňajú aj čerstvé kvetiny. Na bezpečnosť celej návštevy bude dozerať niekoľko desiatok ochrankárov, niektorí z nich budú sprevádzať dvojicu celých 24 hodín už od ich príletu až po odchod z našej krajiny.

Necelý mesiac pred veľkolepým koncertom je jasné, že dvojica bude mať predkapelu. Boj o prestíž vystupovať pred švédskou megahviezdou a tisícami fanúšikov vyhrali Košičania Peter Bič Project.

„Som rád, že si nás vybrali, je to obrovská pocta. Roxette je kapela môjho ‚mládí‘, má obrovské množstvo hitov, medzi ktorými mám svoje obľúbené It must have been love či Sleeping in my car," hovorí gitarista Peter Bič, ktorý vidí podobnosť aj v zostave skupín. Obe majú speváka aj speváčku.

Roxette po celom svete predali viac ako 75 miliónov platní. Ich veľký zlom prišiel na konci 80. rokov so skladbou Look z platne Look Sharp! Odvtedy skupina ovládla nejeden hitparádový rebríček po celom svete, predovšetkým vďaka hitom ako It Must Have Been Love, Listen To Your Heart, Joyride, How Do You Do!, Dangerous, Fading Like A Flower alebo Dressed For Success. Po Mariinom boji s rakovinou ani nedúfali, že sa ešte spoločne objavia na koncertných pódiách. Dnes je však vyliečená a plná síl sa predstaví košickému publiku 6. júna o 19.00 h v Steel Aréne.

Zdroj:TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM