Eva Mikulová Rôzne

FOTO: Rozhodli ste: V našej ankete ste najviac hrdí na Dóm sv. Alžbety

Práve túto dominantu Košíc by ste najradšej ukázali turistom. Ale mnohí z vás by radi zaviedli návštevníkov aj na Luník IX. Mnohé atraktívne miesta sa do našej ankety ani nedostali.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Rozhodli ste: V našej ankete ste najviac hrdí na Dóm sv. Alžbety
12
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Výsledky našej ankety, čo by ste najradšej ukázali turistom v našom meste dopadli tak, ako sme očakávali. Najviac sú Košičania hrdí na Dóm sv. Alžbety a práve ňou by sa popýšili pred návštevníkmi.

Samozrejme v Košiciach máme množstvo zaujímavých miest a mnohé sa do našej ankety nedostali ale tiež sú nesmierne atraktívne pre turistov. Napríklad Detská železnica, zoo, Botanická záhrada a mnohé ďalšie. Niektorí zas odporúčajú aj návštevu Luníka IX., ale s odborným výkladom.

A takto ste rozhodli vy:

40,6 percent hlasovalo za Dóm sv. Alžbety, druhé výnimočné miesto je podľa vás historické centrum dostalo 15,6 % vašich hlasov. Na treťom mieste sa umiestnila Ulička remesiel so 14,1 % , nasleduje Štátne divadlo (7,8 %), Vyhliadková veža má 6,3 %, Miklušová väznica získala 4,7 % a kaplnka sv. Michala, Luník IX a Mlynský náhon dostali zhodne 3,1 % hlasov. Za Urbanovú vežu zahlasovalo 1,6 % Košičanov.

Obľúbené mesto pre turistov

Košice sa pravidelne umiestňujú v rebríčkoch TOP svetových miest, ktoré stoja za návštevu. Naposledy to bolo v britskom The Guardian.

Zahraničné médiá a uznávané cestovateľské portály si Košice všimli aj v minulých rokoch. V roku 2014 Americká mediálna spoločnosť Matador, zaoberajúca sa kultúrou a cestovaním, zverejnila na svojej stránke rebríček štyridsiatich najpôsobivejších miest sveta a americká televízia CNN zaradila Košice medzi top turistické destinácie.

Významný americký cestovateľský server smartertravel.com zaradil Košice medzi 10 európskych pokladov, ktoré by mali cestovatelia navštíviť. Najväčší vydavateľ turistických sprievodcov na svete odporúčal Košice ako jednu z top pätnástich neobjavených destinácií Európy, rovnako ako Fodors Travel z New Yorku, vo svojom blogu na Huffington post

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM