Veronika Ondo-Cholewová Kultúra

ROZHOVOR s Piotrom Rubikom: Ľudia sa pri mojej hudbe menia k lepšiemu

Populárny poľský skladateľ a dirigent Piotr Rubik navštívi Košice. V rozhovore nám prezradil, že miluje naše publikum a videohry.

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR s Piotrom Rubikom: Ľudia sa pri mojej hudbe menia k lepšiemu
2
Galéria
Zdroj: Archív/Piotr RUBIK

Do východnej metropoly Slovenska sa opäť vráti obľúbený poľský skladateľ, dirigent a teraz aj spevák Piotr RUBIK. 22.2.2020 sa predstaví v Hádzanárskej hale v Košiciach s koncertom „Moja história“, s ktorým cestoval v Poľsku, USA i Kanade a všade mal obrovský úspech.

Spolu s Piotrom Rubikom sa predstavia Agnieszka Przekupień, Marta Moszczynska, Marcin Januszkiewicz, Michał Gasz a ďalší hudobníci. Fenomenálneho umelca sme vyspovedali v rozhovore.

V Košiciach nevystupujete prvýkrát. Čo ste si na metropole východu obľúbili?

Ľudí! Ľudia sú veľmi milí! Publikum je fantastické a som vždy veľmi rád, keď sem môžem prísť.

Nájdete si čas aj na prechádzku alebo spoznávanie mesta?

Bohužiaľ, nie príliš … Koncert je najdôležitejšia vec, takže trávime veľa času prípravou, skúškou. Ale počas mojich predchádzajúcich návštev som mal nejaký čas prejsť sa po meste a veľmi sa mi páčilo.

Pripravili ste si niečo špeciálne pre košických fanúšikov?

Ó, áno! Tento koncert „Moja história“ je veľmi špeciálny. Máme pripravených veľa zaujímavých a neočakávaných vecí. Počas koncertu porozprávam veľa príbehov o piesňach a mojom živote. Spolu zaspievame, spolu sa zasmejeme a bude to aj veľmi dojímavé. Dúfam, že sa to publiku bude páčiť.

Máte pred vystúpením ojedinelý rituál alebo prípravu?

Nie, na to nemám čas (úsmev). Na starosti mám príliš veľa vecí. Aj keď musím mať nejaký čas, aby som sa mohol sústrediť.

Existuje u takého umelca veľkého formátu ešte tréma?

Keď som bol mladší, mal som na javisku strach. Teraz to zvládam. Samozrejme, vždy mám trému, pretože inak by to znamenalo, že mi na tom nezáleží, ale dáva mi to odvahu, nebojím sa.

Sú méty, ktoré ešte chcete dosiahnuť alebo prekonať v profesionálom živote?

Samozrejme. Nikdy sa nevzdávam, vždy hľadám nové výzvy a zaujímavé projekty. Rád by som svoju hudbu spropagoval po celom svete. Chcel by som napísať hudbu do veľkého hollywoodskeho filmu. Mám na mysli aj inštrumentálny al­bum.

Čo si najviac ceníte na vašej práci, ktorou odovzdávate tak veľa aj vašim fanúšikom?

Som veľmi šťastný a poctený, že robím niečo, čo milujem. Som tiež veľmi rád, že dávam ľuďom dobrú energiu a tak niekedy menia svoj život k lepšiemu.

Uvažovali ste niekedy nad tým, že by ste robili niečo úplne iné?

Nie, nikdy. Aj keď niekedy boli ťažké chvíle, vedel som, že sa nikdy nevzdám.

O vašom pracovnom živote sme sa dozvedeli už veľa. Nechávate si čas aj na súkromie? Prezraďte, ako trávite voľne chvíle?

Milujem cestovanie! Rád trávim čas s mojou rodinou, čítam knihy, pozerám filmy a hrám videohry.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM