Správy

Rozkošný prírastok v košickej ZOO: Zoznámte sa s prvým tohtoročným mláďatkom, FOTO

V košickej zoo sa doteraz narodilo viac ako 100 oviec kamerunských. Jeden malý baranček prišiel na svet rovno na Nový rok.

Ilustračný obrázok k článku Rozkošný prírastok v košickej ZOO: Zoznámte sa s prvým tohtoročným mláďatkom, FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Prvým tohtoročným mláďaťom v košickej zoologickej záhrade je baranček ovce kamerunskej. Uviedla to vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu tejto zoo Eva Malešová s tým, že sa narodil 1. januára.

Vďačné zvieratá

„Na svet ho priviedla desaťročná matka pochádzajúca z českého Zoo parku Vyškov. Otcom je šesťročný baran, ktorý prišiel z Maďarska. Malý baranček rozšíril deväťčlenné stádo, ktoré sa skladá zo siedmich samíc a dvoch baranov. Matka sa o mláďa vzorne stará,“ povedala.

Podľa výživárky košickej zoo Viery Farbiakovej ide o vďačné, milé a kontaktné zvieratá.

“Návštevníci sa k nim vedia priblížiť a nakŕmiť krmivom, ktoré nakúpia v zoo. Sú to spásače, čiže nám spásajú najmä trávu,“ doplnila.

Plemeno z Afriky

Ovce kamerunské chová košická zoo takmer od začiatku svojho otvorenia. Toto plemeno pochádza z Afriky a adaptovalo sa na naše klimatické podmienky. Na rozdiel od ostatných plemien chovaných v tejto zoo, ovce kamerunské nemajú vlnu. Ich telo pokrýva krátka srsť, ktorá býva v rôznych odtieňoch hnedej, ale tiež biela a čierna, alebo v kombinácii týchto farieb.

V košickej zoo sa doteraz narodilo viac ako 100 oviec kamerunských. „Časť potomkov skočila v súkromných chovoch a tiež v iných zoo ako osvieženie krvi v tamojších chovoch,“ dodala Malešová.

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Mláďatko ovce kamerunskej v košickej Zoologickej záhrade
5
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM