Futbal

Rozlúčka so sezónou Košiciam nevyšla: Bod ušiel našim futbalistom pomedzi prsty v závere

Futbalisti MFK Košice zakončili svoje tohtosezónne účinkovanie v Corgoň lige prehrou na trávniku Žiliny. Hoci dokázali v priebehu zápasu dvakrát vyrovnať, nakoniec im to na zisk bodov nestačilo.

Ilustračný obrázok k článku Rozlúčka so sezónou Košiciam nevyšla: Bod ušiel našim futbalistom pomedzi prsty v závere
Zdroj: TASR

Pod Dubňom mohli ísť do vedenia hostia, ale Skvašík v 7. minúte technickou strelou iba tesne minul Krnáčov ľavý vinkel. V 14. minúte košický stopér Huk nezachytil rýchly pas na Gubu, ten unikol voľným priestorom po pravej strane a jeho prihrávka do šestnástky na Jeliča napokon aj s tečom brániaceho Ostojiča skončila v bráne – 1:0. V 23. minúte to bol opäť Guba, kto robil vietor v košickej šestnástke, z pravej strany sa predral až ku koncovke, ale pozorný Ružinský loptu vyrazil a obrana sa o ňu už postarala.

Košická odpoveď

Po rohovom kope v 34. minúte vyhral hlavičkový biliard pred žilinskou bránou Haskič a dostal loptu do siete – 1:1. Z vyrovnávajúceho gólu sa však Košice tešili iba dve minúty, Mihalík rozbehol protiútok po ľavej strane, odkiaľ poslal výbornú prihrávku do pokutového územia, kam si dobre nabehol Guba a na dvakrát dostal loptu za chrbát Ružinského – 2:1.

Po zmene strán mali viac z hry hostia, čo bolo pochopiteľné. Zdalo sa, že Žilina chce hrať zodpovedne v defenzíve a vyčkávať na protiútoky. Zaujal až technický pokus v 59. minúte z kopačky Skvašíka, ktorý to podobne skúšal aj na začiatku prvého polčasu, ale jeho strela sa opäť medzi žrde nevtesnala. Po rohovom kope vyrovnať Korijkov, ale Krnáč na bránkovej čiare zasiahol naozaj výborne. V 77. minúte sa všetci hráči iba prizerali Pačindovej nenápadnej prízemnej polostrele, ktorá napokon iba o pár centimetrov minula Krnáčovu ľavú žrď.

Od tohto momentu neprešli ani dve minúty a Žilinčania po nenápadnej košickej akcii doplatili na svoju pasivitu, Diaby na ľavej strane priťukol loptu Sekuličovi a ten prestrelil Krnáča – 2:2. Tento gól však šošonov nezlomil, iba prebudil vzdor v Jeličovi, chorvátsky útočník už o necelých 120 sekúnd parádnou strelou do vinkla z hranice šestnástky upravil na konečných 3:2.

MŠK Žilina – MFK Košice 3:2 (2:1)

Góly: 14. a 81. Jelič, 35. Guba – 33. Haskič, 79. Sekulič. Rozhodoval: Šuniar, ŽK: Jelič – Šinglár, 1073 divákov

Hlasy trénerov:

Adrián Guľa, tréner Žiliny: „Pekný futbal. Súper sem neprišiel brániť, hral dopredu, no platil naňho rýchly protiútok, o ktorý sme sa snažili. V prvom polčase sme hrali naozaj dobre a mali sme prevahu. V druhom polčase to bolo trochu horšie, Košice vyrovnali, no ku cti chlapcom slúži, že dokázali zdvihnúť hlavy a krásnym gólom Jeliča napokon ešte zápas vyhrali. Druhá polovica tohto zápasu nám však opäť ukázala, že máme na čom pracovať.“

Radoslav Látal, tréner Košíc: „Videli sme pre diváka pekný zápas s množstvom šancí. Nám dnes chýbali piati hráči základnej zostavy, ale myslím si, že napriek tomu náhradníci odohrali dobrý duel. Mne sa to páčilo. Teraz môžeme ísť na dovolenku.“

Video: huste.tv

Foto: ilustračné

Rozlúčka so sezónou Košiciam nevyšla
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM