Rôzne

Rudolf Schuster otvorene a bez zábran: Exprezident vyslovil to, čo si myslia mnohí Slováci!

Rudolf Schuster dlho nevyzeral tak vytočený, ako teraz, keď sa rozhovoril o súčasných politikoch.

Ilustračný obrázok k článku Rudolf Schuster otvorene a bez zábran: Exprezident vyslovil to, čo si myslia mnohí Slováci!
Zdroj: TASR/Roman Hanc

„Všetko čo sa teraz deje, ide z hora dole, z parlamentu. Toto, čo sa deje v našom parlamente, nebolo nikdy,“ uviedol pre médiá exprezident a košický exprimátor Rudolf Schuster, ktorý nedávno oslávil nádherné životné jubileum. Video zverejnila na sociálnej sieti Televízia JOJ.

Ako príklad uviedol obdobie, keď sa lámala politická moc v rokoch 1989–1990. Podľa jeho slov dokonca aj v týchto zlomových momentoch to vyzeralo rozhodne inak.

Poukazuje na nenávisť, ktorá panuje medzi koalíciou a opozíciou.

„Všetko je to preto, že nechce jeden druhého počuť, v duchu keď vyhrám voľby, tak môžem všetko. Opozícia čaká a keď vyhrá najbližšie voľby, tak to vracia. Tak to dnes funguje,“ vysvetľuje Schuster.

Podľa jeho slov vo vyspelých krajinách to funguje tak, že ak príde zákon v prospech občanov z dielne opozície a koalícia ho príjme, tak sa tým ešte chváli, že načúvajú aj druhú stranu.

„Tu? Na život a na smrť. Od opozície nič. My diktujeme. Je to uzavretý kruh, z ktorého sa nedostaneme von, keď nezmeníme volebný zákon, aby tam prišli poslanci, ktorí budú vidieť za sebou aj tú svoju rodinu, aj tú svoju obec aj to svoje mesto. Aby nevidel len svoju stranu a predsedu strany, čo mu ukazuje, ako má hlasovať,“ vyjadril sa Rudolf Schuster.

V rámci odpovede, počas ktorej inak vždy pokojný a usmiaty exprezident vyzeral až vytočene, tak dal jasne najavo, v čom podľa neho tkvie nenávisť, ktorá panuje v slovenskej spoločnosti a čo si myslí o súčasných politikoch.

Mnohí komentujúci na sociálnej sieti vyjadrili svoj súhlas s tým, čo povedal.

Na archívne fotke: Rudolf Schuster

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM