Lenka Fedorová Rôzne

Rušné chvíle na košickom letisku: Pasažierov čakalo nepríjemné prekvapenie!

Pasažieri smerujúci na košické letisko zažili stresujúce chvíle. S týmto pred pristátím nerátali.

Ilustračný obrázok k článku Rušné chvíle na košickom letisku: Pasažierov čakalo nepríjemné prekvapenie!
Zdroj: TASR

Krušné chvíle zažili pasažieri dvoch letov, ktoré 2. februára smerovali do Košíc. Pred pristávaním obdržali nepríjemnú správu.

Lety boli presmerované

Kvôli mimoriadne hustej hmle došlo 2. februára tohto roku na košickom letisku k zrušeniu dvoch letov. Informáciu potvrdil hovorca letiska Juraj Toth.

Ako pre náš web uviedol, let Českých aerolínií z Prahy bol presmerovaný do Popradu a let spoločnosti Austrian Airlines sa vrátil do Viedne.

Podľa slov hovorcu zabezpečili prevoz cestujúcich z Košíc do Popradu a z Popradu do Košíc České Aerolínie. Cestujúci, ktorí mali popoludní priletieť z Viedne sa do Košíc dostali večerným letom Austrian Airlines.

Dohľadnosť len do 150 metrov

„Napriek vynikajúcemu technickému vybaveniu letiska Košice, pre pristátia lietadiel za zníženej viditeľnosti bola práve v časoch plánovaných pristátí lietadiel problémom mimoriadne hustá hmla – dohľadnosť sa pohybovala len na úrovni 150 m, pričom potrebná minimálna dohľadnosť je okolo 350m,“ priblížil situáciu Toth.

Ako však ďalej uviedol, podvečer sa už počasie umúdrilo a večerné prílety z Prahy, Viedne a Varšavy pristáli bez problémov. Rovnako dnes ráno boli v zmysle letového poriadku vypravené lety do Prahy, Viedne, Varšavy a Londýna.

„Štatisticky kvôli hustej hmle musia byť z letiska Košice v priebehu roka presmerované alebo zrušené lety v objeme menšom ako jedna desatina percenta,“ informoval na záver hovorca letiska.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM