Lenka Fedorová Kultúra Správy

Rušňoparáda mieri do Košíc: Na programe prezidentský vozeň i historické motoráky!

Najväčšie stretnutie priaznivcov železničnej nostalgie i moderny na východe Slovenska sa blíži. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Rušňoparáda mieri do Košíc: Na programe prezidentský vozeň i historické motoráky!
10
Galéria
Zdroj: TASR

Polovica apríla prinesie do Košíc najväčšie podujatie spojené s vlakmi a železnicou na východnom Slovensku. Podľa organizátorov ponúkne dvojdňový program množstvo lákadiel pre celú rodinu.

S hudbou vesmírnou

Najväčšie stretnutie priaznivcov železničnej nostalgie i moderny sľubuje bohatý program, veľkým lákadlom však má byť hudobná skupina S hudbou vesmírnou.

,,Tá sa na Rušňoparáde predstaví v sobotu, najprv po 10. hodine, pred slávnostným otvorením, a potom aj poobede, od 15:30 do 16:30," uviedli organizátori.

Na podujatí nebudú chýbať parné rušne Papagáj, Katka alebo česká Rosnička, ale aj historické motoráky Hurvínek, Stakčínska strela a obnovená súprava motorákov Detskej železnice Košice.

Prelety lietadiel i prezidentský vozeň

Ako ďalej organizátori sľubujú, návštevníci si budú môcť pozrieť aj historické dieselové lokomotívy či veteránov. ,,Za zmienku stojí tiež rakúsky prezidentský salónny vozeň alebo historická hasičská technika," uviedli.

Bohatý program okrem samotnej železničnej techniky doplní modelová železnica či prelety historických lietadiel priamo nad rušňovým depom.

Aj v tomto roku čaká návštevníkov podujatia niekoľko okružných jázd retro-busmi. Pripravený bude aj areál Gazdovský dvor s workshopmi a tvorivými dielňami pre deti, minizoo a zvieratká na pohladkanie.

Organizátori nezabudli ani na návštevníkov, ktorí do Košíc prichádzajú z rôznych kútov východu Slovenska. Na Rušňoparádu sa budú môcť doviezť z Prešova, Trebišova, Sečoviec, Vranova, ale aj Humeného či Popradu.

Rušňoparáda sa uskutoční 14. a 15. apríla v košickom rušňovom depe.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Zábery z Rušňoparády 2017 si môžete pozrieť v našej priloženej fotogalérii.

Rušňoparáda v Košiciach: Jedinečná atmosféra na FOTKÁCH
10
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM