Zuzana Vajayová Rôzne

Ružové vínko na košických terasách

Slovensko sa stáva veľmocou v produkcii výnimočných ružových vín, o čom svedčia viaceré už udelené medzinárodné ocenenia. Ku Košiciam zas víno od nepamäti patrí.

Vrátiť ho na letné terasy pomáha podujatie KOŠICE ROSÉ FEST 2012 – festival ružových vín, ktoré dnes (31.5.) začalo a bude pokračovať do 6. júla 2012 každý štvrtok a piatok od 17:00 hodiny na terasách ôsmich reštaurácií. So svojimi ružovými vínami sa predstaví celkom 15 slovenských vinárstiev, z toho budú jedny „bublinky“, teda ružový sekt zo Slovenska, ostatné vína budú tzv. tiché.

„Podujatie aj tento rok podporuje slovenských vinárov a snaží sa o propagáciu výborných ružových vín zo slovenskej produkcie. Mnohé z nich aj v tomto roku získali prestížne ocenenia na medzinárodných vinárskych súťažiach“, hovorí Vladimír Čuchran, majiteľ vinotéky Villa Cassa a autor myšlienky festivalu. „Slovenské ružové vínka sú uznávané pre svoju sviežosť, ľahkosť a ovocnosť, jednoducho sú ideálnym partnerom na letné obdobie“, dodáva.

Pre každého návštevníka festivalu je pripravený tzv. ROSÉ PAS, ktorého kúpou si návštevník zabezpečí degustáciu všetkých vzoriek ružových vín plus získa degustačný pohár s logom Rosé festu ako upomienkový predmet. Každá reštaurácia si pripravila sprievodný hudobný program.

Ružové vína, letné terasy, grilované špeciality a „mediteriánska atmosféra“ aj o tom bude Košice Rosé fest 2012.

Zdroj: www.visitkosice.eu

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM