Eva Mikulová Rôzne

Ryanair otvára svoje prvé lety z Košíc do Londýna Southend

Írsky letecký dopravca, ktorý vlani prepravil vyše 130 miliónov cestujúcich bude do metropoly východu lietať zo svojej najnovšej základne na letisku Londýn Southend.

Ilustračný obrázok k článku Ryanair otvára svoje prvé lety z Košíc do Londýna Southend
Zdroj: TASR

Nová linka bude prevádzkovaná od letného letového poriadku 2019 a to 3‐krát týždenne lietadlom typu Boeing 737‐800 s kapacitou 189 sedadiel.

Prvý let je naplánovaný na 2.4.2019. Cena jednosmernej letenky, vrátane príručnej batožiny začína od 24,99 eur. Letenky budú v predaji od 15.6.2018 na stránke leteckej spoločnosti.

Letisko Londýn Southend sa nachádza na pobreží regiónu Essex. Je to momentálne jedno z najrýchlejšie rastúcich britských regionálnych letísk. Priamo z letiska je k dispozícii perfektné vlakové spojenie (v špičke až 8‐krát za hodinu), vďaka ktorému sa cestujúci pohodlne dostanú do Londýna na stanicu Liverpool Street už za 53 minút.

Najnovší partner letiska

Michael Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice hovorí: “Sme veľmi radi, že v Košiciach budeme môcť privítať nášho najnovšieho partnera, leteckú spoločnosť Ryanair. Linka do Londýna je dlhodobo našou najúspešnejšou destináciou, ktorá má stále vysoký rastový potenciál, keďže aktuálne alokovaná kapacita nie je postačujúca a nepokrýva celkový dopyt zo strany cestujúcich. Linka spájajúca Košice s letiskom Londýn Southend otvára množstvo príležitostí pre tisícky Slovákov žijúcich v Anglicku, pre obyvateľov z našej širokej spádovej oblasti a pre turistov z Londýna a jeho okolia, aby mohli objavovať krásy nášho mesta i celého východného Slovenska. Navyše, v máji 2019 sa na Slovensku budú konať Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji a tím Spojeného Kráľovstva odohrá svoje zápasy v základnej skupine práve v Košiciach. Britskí hokejoví fanúšikovia tak môžu využiť aj toto nové spojenie a prísť podporiť svoje národné mužstvo do Košíc.“

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM