Alexandra Kolínská Samospráva

SDKÚ prezradila kandidátov v mestských častiach: Kto chce byť starostom v Ťahanovciach a na KVP?

Strana SDKÚ-DS v Košiciach oficiálne ohlásila do komunálnych volieb dvoch kandidátov na starostov mestských častí. V Ťahanovciach bude funkciu obhajovať mestský šéf strany Emil Petrvalský a na Sídlisku KVP Iveta Kijevská.

Ilustračný obrázok k článku SDKÚ prezradila kandidátov v mestských častiach: Kto chce byť starostom v Ťahanovciach a na KVP?
Zdroj: Webnoviny.sk

Vyhliadnutých ich majú viac

SDKÚ-DS možno postaví uchádzača na post starostu aj v niektorej z ďalších mestských častí. „Máme vyhliadnutých ešte dvoch alebo troch kandidátov na starostov, ktorých by sme mohli eventuálne v Košiciach postaviť,“ povedal pre novinárov Petrvalský.

O spolupráci a koalícii pravicových strán v komunálnych voľbách v Košiciach stále prebiehajú rokovania. „Zatiaľ nič nie je uzavreté,“ povedal Petrvalský. Na post primátora mesta v súčasnosti SDKÚ-DS podporuje Rudolfa Bauera (KDS).

Treba riešiť problémy s pozemkami

V Ťahanovciach vidí súčasný starosta v ďalšom období potrebné ďalej riešiť problémy s pozemkami, ktoré brzdí rozvoj mestskej časti vrátane výstavby parkovísk. Petrvalský by sa rád dohodol s mestom na prenesení niektorých kompetencií na mestskú časť, ako je kosenie či údržba ciest a chodníkov. Plánom do budúcna je vybudovanie kamerového systému na sídlisku. „Za posledné štyri roky sa mi napríklad podarilo vyčistiť mestskú časť od neprispôsobivých občanov, a to tak, že som za pomoci mesta Košice zlikvidoval tri nelegálne obývané osady. Ostáva ešte jedna na Majetkári, ktorú momentálne riešime,“ povedal ďalej.

Kijevská má v pláne rekonštrukcie

Pokračovať v práci starostky chce aj Kijevská. V minulom období sa podľa nej podarilo vybudovať napríklad štyri nové parkoviská, bezbariérové prístupy na chodníky, realizovala sa rekonštrukcia ciest s pomocou mesta. Plánom je celková oprava a rekonštrukcia cesty Klimkovičova. Z investičných akcií Kijevská spomenula premenu budovy bývalej materskej školy v Drocárovom parku na dom seniorov či úspešné odstránenie skeletu bazénu na Starozagorskej u­lici.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM