Michal Lendel Iné športy

Senzačná cesta mladej Košičanky pokračuje: Charleston zažije slovenský súboj

Po vyradení svetovej jednotky Sereny Williamsovej pokračuje košická tenistka Jana Čepelová vo výborných výsledkoch. Po boji s Ruskou Vesninovou, v ktorom jej pomohli víťazne modré šaty, sa stretne v štvrťfinále dvojhry proti Slovenke Daniele Hantuchovej.

Ilustračný obrázok k článku Senzačná cesta mladej Košičanky pokračuje: Charleston zažije slovenský súboj
Zdroj: TASR

Košická tenistka Jana Čepelová pokračuje na turnaji WTA Premier Family Circle Cup v americkom Charlestone v Južnej Karolíne v úspešnom ťažení, po štvrtkovom zdolaní Rusky Jeleny Vesninovej za 163 minút 7:6 (4), 3:6, 6:3 je už vo štvrťfinále. Dvadsaťročná Košičanka tak nadviazala na utorkové senzačné víťazstvo nad úradujúcou svetovou jednotkou Serenou Williamsovou.

Od úvodu s ruskou tenistkou bolo vidieť únavu slovenskej hráčky. Jej pohyb nebol taký rýchly ako proti svetovej jednotke. Veľmi ťažko sa rozbiehala a súperka diktovala tempo. Čepelová však zabojovala a podarilo sa jej zázračne získať prvý set aj cez tri setbaly súperky. Trápenie pokračovalo aj v druhom sete, ktorý Košičanka prehrala.

„Na tretí set si však prezliekla ‚víťazné‘ modré šaty a zrazu akoby všetko zlé od nej odišlo. Zlepšila svoj výkon, predĺžila údery a už hrala dobre, hoci to stále nebolo ako proti Williamsovej. Dnešok nebol ideálny, ani toľko nechodila k sieti, ale úspech si vydrela, čo je fantastické," povedal Čepelovej kouč Martin Zathurecký.

V štvrťfinále dvojhry jej však v ceste za celkovým triumfom stojí 30-ročná rodáčka z Popradu Daniela Hantuchová, ktorá si vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 3. kola poradila s Brazílčankou Telianou Pereirovou. Nasadená dvanástka podujatia Hantuchová vyhrala tri zápasy na jednom turnaji premiérovo od svojho prieniku do septembrového štvrťfinále na newyorských grandslamových US Open.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM