Alexandra Kolínská Krimi

Séria vlámaní na košických školách: Paľo (28) nemá na svedomí len to!

V Košiciach úradoval ďalší fantóm. Tentokrát sa zameral na školy, ktoré má podľa polície na svedomí až tri. To však nie je všetko, čo má Pavol (28) za sebou.

Ilustračný obrázok k článku Séria vlámaní na košických školách: Paľo (28) nemá na svedomí len to!
Zdroj: TASR

Košickí muži zákona vypátrali a obvinili Pavla (28) z Košíc z prečinu krádeže. ktorý sa podľa polície dopustil viacero krádeží. „Koncom augusta vnikol cez okno do kočikárne na Krosnianskej ulici v Košiciach. Odtiaľ ukradol dámsky a následne aj pánsky horský bicykel. Spôsobil škodu krádežou vo výške 890 eur a poškodením vnútornej strany vchodových dverí kočikárne vo výške 30 eur,“ uviedol krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Ako ďalej informuje, v polovici októbra vnikol do objektu základnej školy na sídlisku Dargovských hrdinov v Košiciach. „Z priestorov školy ukradol nabíjačky na tablety, slúchadlá, mikrosystém, notebook, videoprojektor, bezdrôtový set s klávesnicou a myšou s USB korektorom, súpravu reproduktorov a jeden mobilný telefón,“ povedal Szabó. Spôsobil celkovú škodu za viac ako 1 300 eur.

„Obvinený kradol aj koncom októbra kedy vnikol do objektu jedného z košických gymnázií, odkiaľ ukradol notebook a dataprojektor. Škodu vyčíslili na viac ako 830 eur. Poslednú krádež vykonal v poslednú októbrovú noc. Opäť navštívil jednu z košických základných škôl, odkiaľ zo steny zvesil plazmový televízor, ktorý našli rozbitý na zemi v átriu školy,“ dodal Szabó. Škole spôsobil škodu za takmer 4 000 eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM