Eva Mikulová Správy

Šesť nových prípadov nákazy koronavírusom je v Žehre, v Košiciach nepribudol nikto, FOTO

Plošné testovanie komunity v Žehre, ktoré sa realizovalo od pondelka (11. 5.) do stredy, zatiaľ odhalilo šesť ľudí pozitívnych na ochorenie COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku Šesť nových prípadov nákazy koronavírusom je v Žehre, v Košiciach nepribudol nikto, FOTO
10
Galéria
Zdroj: TASR

Medzi novými ôsmimi osobami k dnešnému dňu (14. máj) u ktorých testy potvrdili nákazu koronavírusom sú i šiesti obyvatelia Košického kraja. Uvádza to stránka mimisterstva zdravotníctva.

Pozitívni v osade v Žehre

Všetkých šesť nových prípadov je z osady v Žehre v okrese Spišská Nová Ves.

Ako uviedol člen permanentného krízového štábu Peter Pollák, nakazených ľudí aj s ich rodinnými príslušníkmi presunuli do karanténneho mestečka a dva sektory v osade tak mohli otvoriť.

„Žehru sme rozdelili na tri sektory podľa geografického začlenenia. V pondelok sme pretestovali sektor jeden, necelých 300 ľudí a z toho bolo šesť pozitívnych, ktorých sme presťahovali do karanténneho zariadenia. V sektore dva sme otestovali v utorok 182 ľudí a všetci boli negatívni. Dnes sme testovali 698 ľudí v sektore tri, no výsledky budú známe až o dva dni. Na základe týchto výsledkov sme sektor jeden a dva otvorili, pričom sme presťahovali pozitívnych ľudí aj s ich rodinami,“ priblížil Pollák.

Vo štvrtok (14. 5.) a v piatok (15. 5.) budú opakovať testy tých, ktorí boli pozitívni a už im uplynula 14-dňová karanténa. Prvýkrát vo štvrtok a druhý opakovaný test v piatok.

„Ak budú oba testy negatívne, tak je to v poriadku a môžu sa vrátiť domov a ak nie, musia naďalej ostať v karanténe,“ dodáva Pollák.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM