Lenka Fedorová Správy

Sezóna opekačiek je konečne tu: Kde sa v okolí Košíc oplatí vybrať?

Čas opekačiek, kedy nás omámi vôňa špekáčikov je tu. Príjemnú atmosféru v kruhu blízkych si môžete užiť aj v okolí Košíc. Stačí sa len inšpirovať našimi tipmi.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna opekačiek je konečne tu: Kde sa v okolí Košíc oplatí vybrať?
Zdroj: TASR

Otepľujúce sa počasie nám dáva priestor premýšľať nad trávením voľného času. Posedieť si s najbližšími a popri tom si ukuchtiť vlastnoručne pripravené dobroty teraz určite padne vhod.

Okolie Košíc ponúka mnoho miest, kde môžeme stráviť príjemné chvíle pri ohni, neďaleko od rušného mesta. Vybrali sme pre vás tri tipy, kam sa vybrať na opekačku.

Bankov

Pre pobytovú rekreáciu sa využíva oddychové miesto „Pod starými dubmi“, vybavené pre rodinnú rekreáciu stolmi a lavičkami. Okrem výhľadu na Košice ponúka možnosti na opekačky, ďalej minigolfové ihrisko, bufety a dva pramene s vodou. Na Hornom Bankove možno využiť veľkokapacitné prístrešky, ktoré sú vybavené roštami na grilovanie. Ohniská možno nájsť pri kaplnke i na piknikovej lúke.

Alpinka

Alpinka je veľmi známym a obľúbeným miestom Košičanov, ktorí sa rozhodnú nabrať sily alebo sa vybrať s rodinkou do prírody. V lokalite sa nachádzajú zariadenia s občerstvením. Pre milovníkov opekačiek je dispozícii altánok či ohnisko, ktoré je možné si vopred rezervovať. Miesto v Čermeľskom údolí poskytuje okrem nádhernej scenérie aj športové a golfové ihrisko a ihrisko pre najmenších.

Furča

Ak ste športový typ, dobrou voľbou pre vás môže byť les nad sídliskom Furča. Ako informujú Mestské lesy, promenádny chodník je spojený sieťou zemných chodníkov so sídliskom i s ďalším oddychovým miestom „Tri kríže“, vybaveným oddychovými zariadeniami a ohniskom. Na tomto mieste si tak môžete zašportovať a po osobnom výkone si opiecť špekačky.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM