Aktualizované Krimi

ŠIALENÁ rýchlosť a 3 mŕtvi: Polícia obvinila šoféra z Košíc, posúdiť musí jeho zdravotný stav

Zo zločinu všeobecného ohrozenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví polícia obvinila vodiča, ktorého vozidlo v piatok (10. 2.) v Košiciach usmrtilo troch ľudí.

Ilustračný obrázok k článku ŠIALENÁ rýchlosť a 3 mŕtvi: Polícia obvinila šoféra z Košíc, posúdiť musí jeho zdravotný stav
3
Galéria

TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. Vyšetrovateľ zároveň pre muža žiada väzbu. V prípade dokázania viny mu hrozí štyri až osem rokov za mrežami.

Aktualizované 15:40 Sudca Okresného súdu Košice akceptoval v nedeľu podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby 43-ročného vodiča BMW X5 z Košíc.

Vysoká rýchlosť

​​Svedkovia ktorí boli na mieste nehody, hovorili o šialenej jazde. SÚV podľa nich letelo obrovskou rýchlosťou a pri predbiehaní ignorovalo aj dvojitú plnú čiaru.

Dnes je už známe, že vodičom bol majiteľ košickej realitnej kancelárie. O deň neskôr TV Markíza prišla s informáciou, že vodič mal údajne epileptický záchvat a nebol schopný svoje auto ovládať. 

„Do vyšetrovania príčin dopravnej nehody boli pribratí viacerí znalci z rôznych odvetví, výsledky ktorých budú tvoriť dôležitú súčasť vyšetrovania. Medzi inými bude znaleckými skúmaniami nevyhnutné potvrdiť, prípadne vyvrátiť, dohady prezentované na sociálnych sieťach,“ uvádza košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Traja mŕtvi

Nešťastie sa stalo na štvorprúdovej frekventovanej Gorkého ulici. BMW prešlo do protismeru, kde sa zrazilo so Škodou Fabia. Rotujúce auto potom odhodilo priamo na chodcov. Pri nehode zomreli traja ľudia, 64-ročný vodič Škody Fabie a dve chodkyne vo veku 67 a 59 rokov.

Nedovolená rýchlosť jazdy je druhá najčastejšia príčina dopravných nehôd, ktoré spôsobia vodiči motorových vozidiel, povedal Ivanová.

„Doterajším vyšetrovaním sa ukazuje, že rýchlosť bola jedným z faktorov, ktoré spôsobili smrť troch nevinných ľudí aj tentokrát. Z predbežného znaleckého posudku z odboru cestná doprava vyplýva, že diagnostika riadiacich jednotiek, získané videozáznamy a dokumentácia z miesta dopravnej nehody predbežne preukazujú, že rýchlosť vozidla značky BMW X5 v čase zrážky s vozidlom značky Škoda Fabia bola podstatne vyššia ako je najvyššia povolená rýchlosť v tomto úseku,“ povedala hovorkyňa.

Zdroj: Facebook
FOTO: Tragická nehoda v Košiciach si vyžiadala tri životy
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM