Marek Šebeňa Rôzne

SídliskoŤahanovce sa bude rozširovať o nové obytné súbory

Košické sídlisko Ťahanovce sa bude rozširovať o nové obytné súbory a pribudne aj električková trať. Návrhy zmien územného plánu, týkajúce lokality Ťahanovce - Sever, prerokovala a schválila na dnešnom zasadnutí mestská rada.

Košické sídlisko Ťahanovce sa bude rozširovať o nové obytné súbory a pribudne aj električková trať. Návrhy zmien územného plánu, týkajúce lokality Ťahanovce – Sever, prerokovala a schválila na dnešnom zasadnutí mestská rada.
Predmetom návrhov zmien územného plánu je IV. a V. stavba obytného súboru sídliska, ktorú pripravuje súkromný investor. Nové priestorové usporiadanie funkčných plôch a zastavovacie podmienky v rámci navrhovanej výstavby majú funkčne nadväzovať na súčasnú zástavbu troch obytných súborov. Návrhy rátajú i so zavedením električkovej trate na sídlisko v rámci pripravovaného projektu Integrovaný dopravný systém mesta Košice.
„Dopravné spojenie Ťahanoviec s ostatnými časťami mesta sa má v budúcnosti zlepšiť aj vďaka plánovaným dvom novým komunikáciám, a to cez železničnú trať i napojením na diaľničný privádzač,“ informoval členov mestskej rady hlavný architekt mesta Martin Drahovský.
Nový obytný komplex ráta s viacerými etapami výstavby. V úvodnej etape v nasledujúcich rokoch by malo vyrásť približne sto nových bytov s občianskou vybavenosťou i potrebnými parkovacími kapacitami.
„Štvrtá a piata výstavba sídliska Ťahanovce je významným regionálnym projektom rezidenčnej výstavby, ktorý pod názvom East Hill prezentoval súkromný developer ako partner mesta na nedávnom medzinárodnom investičnom veľtrhu Expo Real v Mníchove, kde sme sa zúčastnili ako jediné slovenské mesto,“ doplnil primátor Košíc František Knapík.
Mestská rada odsúhlasila dnes aj návrh Koncepcie školstva mesta Košice na roky 2009 – 2013. Tá okrem iného odporúča v prípade výstavby nových bytov na Ťahanovciach a nárastu počtu obyvateľov sídliska prehodnotiť rozšírenie priestorov pre materské a základné školy a v súčinnosti útvaru hlavného architekta a developerskej spoločnosti prípadne zvážiť aj výstavbu nových školských objektov.
Oba návrhy by mali byť predmetom decembrového zasadnutia košického Mestského zastupiteľstva.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM