Eva Mikulová Správy

Silná chartrová sezóna na košickom letisku ešte nekončí, posledný let bude do Hurghady

Úplnou novinkou bola sezónna pravidelná linka do cyperskej metropoly Larnaca, ktorá bola prevádzkovaná od 11. júna spoločnosťou Cyprus Airways raz týždenne.

Ilustračný obrázok k článku Silná chartrová sezóna na košickom letisku ešte nekončí, posledný let bude do Hurghady
5
Galéria
Zdroj: Letisko Košice

Letná chartrová sezóna odštartovala už 19. apríla letom spoločnosti Nesma Airlines do egyptskej Hurghady. Cestovné kancelárie ponúkali počas celej sezóny s odletom z Košíc celkovo 13 destinácií v 9 krajinách.

Bohatá ponuka letov je k dispozícii aj po uplynutí letných prázdnin. V období až do 25. októbra sa bude naďalej lietať do destinácií ako Rodos, Heraklion, Antalya, Hurgada a Larnaca.

Posledný chartrový let je momentálne plánovaný na 15.11.2019 s o­dletom do Hurghady v Egypte.

Najobľúbenejšie Turecko

Doteraz najnavštevova­nejšími destináciami počas stále prebiehajúcej chartrovej sezóny boli Antalya (Turecko) s 74 666, Burgas (Bulharsko) s 28 018 a Rodos (Grécko) s 15 115 prepra­venými dovolenkármi.

Do viacerých destinácií je stále možné zakúpiť si aj samostatné letenky, čo poteší tých cestovateľov, ktorí preferujú individuálnu organizáciu svojich dovoleniek.

Najviac takýchto destinácií má tradične v ponuke spoločnosť Smartwings. A to Antalyu, Burgas, Heraklion, Larnaca, Rodos.

Novinkou bol Cyprus

Úplnou novinkou bola sezónna pravidelná linka do cyperskej metropoly Larnaca, ktorá bola prevádzkovaná od 11. júna spoločnosťou Cyprus Airways raz týždenne.

Lietalo sa každý utorok až do konca septembra lietadlom typu Airbus A319 s kapacitou 144 sedadiel. Na leto 2020 letecká spoločnosť okrem linky do Larnacy pripravuje aj spojenie z Košíc na Korfu.

Zmenou v chartrovom letovom poriadku oproti minulým rokom je výrazný nárast počtu leteckých spoločností, ktoré lety do jednotlivých prímorských destinácií prevádzkujú.

Okrem stabilných partnerov ako Smartwings, Bulgaria Air či Tailwind, pribudli aj nové letecké spoločnosti ako napríklad Anadolujet, Pegasus, Orange2Fly alebo Astra Airlines.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM