Rôzne

Silný vietor spôsobil výpadok elektriny aj na východnom Slovensku

Východoslovenská distribučná evidovala v nedeľu predpoludním 2185 odberných miest bez elektriny. Vietor povyvracal stromy, tie následne spadli na elektrické vedenie.

Ilustračný obrázok k článku Silný vietor spôsobil výpadok elektriny aj na východnom Slovensku
Zdroj: TASR

Východoslovenská distribučná (VSD) evidovala v nedeľu predpoludním 2185 odberných miest bez elektriny, a to najmä v lokalitách Rožňavy, Spišskej Belej v okrese Kežmarok, vo Vyšných Ružbách v Staroľubovni­anskom okrese, Švedlári v okrese Gelnica či v okolí Vyšnej Jablonky v okrese Humenné.

Ako uviedla Andrea Forbergerová z VSD, príčinou je veľmi silný vietor, ktorý povyvracal stromy, tie následne spadli na elektrické vedenie. „Následkom sú potrhané vodiče, polámané izolátory a poškodené konzoly. Kolegovia z pohotovostných zložiek a špecializovaných skupín okamžite vyrazili do terénu a odstraňujú následky veternej spúšte. Na pomoc a rýchlejšie odstránenie následkov počasia VSD povolala aj externých dodávateľov – piliarske skupiny – aby pomohli s odstránením popadaných stromov z vedenia,“ uviedla.

K výpadkom začalo dochádzať v nedeľu od 2.50 h, elektrina postupne vypadla v 8000 odberných miestach na distribučnom území VSD, čo predstavuje východné Slovensko a časť Banskobystrického kraja. „Kolegovia z terénu v spolupráci s dispečingom neustále pracujú na znovuzásobení odberných miest,“ dodala Forbergerová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM