Veronika Hunyadiová Správy

Situácia na košických školách sa zhoršuje. V karanténe je viac ako TISÍC žiakov

Pozitívne prípady evidujú na 16 základných školách.

Ilustračný obrázok k článku Situácia na košických školách sa zhoršuje. V karanténe je viac ako TISÍC žiakov
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Zhoršená epidemiologická situácia v Košiciach sa prejavuje aj na základných školách. Narastá počet tried, ktoré museli pre pozitívne prípady prejsť na dištančné vzdelávanie.

Rýchly nárast

Kým ešte pred týždňom bolo v karanténe 28 tried na košických základných školách, v pondelok (20. 9.) ich počet tried vzrástol až o vyše polovicu na 43. Ako uviedla vedúca oddelenia školstva magistrátu mesta Košice Beáta Lopušniaková, podľa hlásení riaditeľov sa v súčasnosti ochorenie Covid 19 vyskytuje u 50 žiakov na 16 základných školách v meste.

„V našich školách momentálne evidujeme až 50 žiakov, dvoch učiteľov a jedného nepedagogického zamestnanca, ktorí sú pozitívni na nový koronavírus," uviedla Lopušniaková. Najhoršia situácia je na ZŠ Krosnianska 4, kde ochorelo až 15 žiakov a na dištančnú výučbu muselo oddnes nastúpiť ďalších sedem tried. Celkovo je na tejto škole v karanténe už takmer 250 žiakov.

Stovky detí v karanténe

Na 34 ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta je v karanténe 1 100 žiakov. Pred týždňom ich bolo 700.

Keďže epidemiologická situácia na školách sa rovnako ako v celom meste každým dňom zhoršuje, vyzýva Lopušniaková všetkých zamestnancov škôl, žiakov a ich rodičov, aby dôsledne dodržiavali všetky odporúčania a nariadenia RÚVZ a urobili tak všetko pre spomalenie šírenia tohto ochorenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM