Peter Klimant Správy

Škôlka na Luniku IX by mala prejsť rekonštrukciou: Mesto chce na to získať peniaze z eurofondov

Mesto plánuje rekonštrukciu materskej školy na sídlisku Lunik XI. Radnica chce na tento účel získať peniaze z eurofondov,časť však pôjde z mestskej kasy.

Ilustračný obrázok k článku Škôlka na Luniku IX by mala prejsť rekonštrukciou: Mesto chce na to získať peniaze z eurofondov
Zdroj: TASR

Mesto Košice plánuje s pomocou eurofondov rekonštrukciu materskej školy na sídlisku Lunik XI s prevahou rómskych obyvateľov. Škôlka na Hrebendovej ulici by podľa plánu mala rozšíriť svoju kapacitu o 44 detí.

Na tento účel sa mesto bude uchádzať o nenávratný finančný príspevok s celkovými oprávnenými výdavkami 426 100 eur. Spolufinancovanie projektu zo strany mesta bude vo výške 5 percent, čo predstavuje 21 305 eur. Prípadné ďalšie nevyhnutné výdavky bude mesto financovať z vlastných zdrojov. V decembri o tom rozhodli mestskí poslanci.

Finančná podpora by mala ísť z Operačného programu Ľudské zdroje v rámci prioritnej osi Technická vybavenosť v obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít. Materská škola na Hrebendovej, ktorú navštevujú výlučne rómske deti, je v prevádzke od roku 1997. V súčasnosti má osem tried s celodennou prevádzkou, v ktorých je spolu viac ako 110 detí. Pre vysoký záujem trpí nedostatkom priestorov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM