Rôzne

Školská športová hala na Želiarskej je HOTOVÁ: Stavbu odovzdali mestu o 8 mesiacov skôr

Výstavba haly pri Základnej škole s materskou školou Želiarska v mestskej časti Košice - Ťahanovce sa začala 18. mája 2023 a podľa zmluvy mala byť hotová do 18 mesiacov.

Ilustračný obrázok k článku Školská športová hala na Želiarskej je HOTOVÁ: Stavbu odovzdali mestu o 8 mesiacov skôr
4
Galéria

Stavbu však zhotoviteľ odovzdal už v týchto dňoch, konkrétne 15. marca a teda s osemmesačným predstihom. Aktuálne sa začalo kolaudačné konanie. Informuje o tom košická radnica na sociálnej sieti.

Pripomína, že žiaci na Želiarskej sú jediní školáci v meste, ktorí nemajú v areáli školy vlastnú telocvičňu, keďže tú pôvodnú v roku 2021 zbúrali kvôli jej nevyhovujúcemu technickému stavu.

„Na jej mieste teraz vyrástla nová multifunkčná hala, ktorá bude dopoludnia slúžiť žiakom počas hodín telesnej výchovy a po vyučovaní športovým klubom,“ ozrejmila radnica s tým, že hala má rozmery 24,4 × 56,44 metra a výšku 8,7 metra.

Nechýba ani tribúna pre 100 divákov. V okolí haly pribudli nové prístupové komunikácie, parkovacie miesta, osvetlenie a oplotenie.

„Na výstavbu novej haly na zelenej lúke dostalo mesto dotáciu vo výške 1,2 milióna eur z výzvy Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Finálna cena za dielo po realizácii prác navyše a zabezpečení športového vybavenia dosiahla suma 3 170 061 eur,“ uviedla radnica.

Nová športová hala na Želiarskej v Košiciach
4
Galéria

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM