Iné športy

Skromného Košičana čaká ŽIVOTNÝ zápas proti megalomanovi Vémolovi: V hre je pás šampióna!

Obidvaja akoby boli z úplne iných svetov. Na jednej strane Vémola s luxusným životným štýlom a na druhej skromný itečkár z Košíc. V sobotu sa stretnú v MMA klietke o pás šampióna.

Ilustračný obrázok k článku Skromného Košičana čaká ŽIVOTNÝ zápas proti megalomanovi Vémolovi: V hre je pás šampióna!
Zdroj: Youtube.com/OktagonMMA

Ráno ide cvičiť, potom do roboty, príde domov a ide zase cvičiť," opísala v jednej z predzápasových dokrútok bežný deň MMA bojovníka Pavla Langera jeho partnerka, s ktorou majú už aj bábätko.

Oddanosť bojovým športom priniesla košickému itečkárovi životný zápas. O titul šampióna organizácie Oktagon MMA sa postaví proti Karlosovi Vémolovi, ktorého meno netreba predstavovať nielen fanúšikom bojových športov. V Česku patrí medzi najväčšie celebrity, má rád luxus, ktorý aj rád ukazuje svetu.

Zápas dvoch svetov

Košičan je jeho pravý opak. Skromný chlap z východného Slovenska, ktorý vedie úplne bežný život a nemá ani žiadne veľké vyhlásenia. Samotná organizácia presne pre toto promuje zápas ako boj dvoch svetov.

„Nemá toľko skúseností ako ja. Jediné čo má, je výška a väčšia váha a sila. Ja ho budem musieť poraziť svojou rýchlosťou a chytrosťou,“ hovorí k zápasu Vémola. Ten ďalej upozorňuje, že jeho súperi častokrát nezvládajú tlak, ktorý je na nich vyvíjaný pri zápasoch s ním.

Rešpekt z oboch strán

Tie pútajú rozhodne obrovskú pozornosť v oboch štátoch, v Česku aj na Slovensku. S mnohými svojimi predošlými súpermi mal Vémola konflikt už pred zápasom, v prípade Langera sa však vyjadruje s rešpektom. Ten si Košičan vybudoval nielen tým, čo doposiaľ ukázal v ringu, ale aj svojím vystupovaním.

„Karlos nie je iba športovec. Už patrí aj medzi celebrity a to prináša veľkú pozornosť. Na záujem médií a fanúšikov som sa snažil pripraviť. Nie je to ale tak časté, ako by sa dalo očakávať. Väčšinou sú navyše fanúšikovia príjemní a vyjadrujú mi podporu,“ zareagoval na margo tlaku Langer pre iSport.cz.

Zápas bude vyvrcholením turnaja Oktagon 47, ktorý sa uskutoční v sobotu 7. októbra v Bratislave.

Foto: archívne, vľavo Langer, napravo Vémola

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM