Eva Mikulová Správy

Skvelá správa! Trh na Dominikánskom námestí otvoria

Pestovatelia, remeselníci ale i návštevníci sa už nevedia dočkať. Najznámejší košický trh na Dominikánskom námestí je kvôli koronavírusu zatvorený.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa! Trh na Dominikánskom námestí otvoria
3
Galéria
Zdroj: FB Trh Donikanske namestie

V rámci uvoľnení bezpečnostných opatrení, ktoré predstavila vláda SR v pondelok 20. apríla, sa v prvej fáze ktorá začína v stredu 22. apríla, budú otvárať i vonkajšie trhoviská podľa pokynov Regionálneho úradu verejného zdravotníctva.

Obľúbený trh na Dominikánskom nábreží opäť ožije už v stredu 22. apríla.

Prísne bezpečnostné opatrenia

„ Osadili sme železné zábrany z oboch strán trhoviska. Vstup na trhovisko bude riadený z Mäsiarskej ulice, kde vás skontrolujú zamestnanci trhu, či máte rúško a poskytnú vám dezinfekčný prostriedok na ruky a kto si neprinesie vlastné, aj gumové rukavice,“ informuje starosta MČ Staré Mesto Igor Petrovčik.

Do priestoru trhu budú púšťať maximálne 80 osôb, keďže rozloha je cca 2500 štvorákov.

„Predajcovia, ktorých sa nahlásilo cca 30, budú s tovarom na stoloch s dvojmetrovými rozostupmi. Pre plynulosť prevádzky trhu bude východ z trhu na ulici Hradbová. Všetkých, ktorí nechcú na trhu nakupovať, iba tadiaľ bežne prechádzali, prosíme, aby využili iné ulice. Zamestnanci trhu sa budú dohovárať na oboch východoch vysielačkami, aby vedeli, koľko ľudí odišlo a mohli ich počet regulovať,“ doplnil starosta.

Zároveň prosí všetkých návštevníkov, aby v čase od 7. do 11. hodiny nechali na trhovisku v pokoji nakúpiť dôchodcov. Trh bude fungovať minimálne do tretej, takže ostatné vekové kategórie si budú mať čas nakúpiť.

„Buďme k sebe slušní, obrňme sa trpezlivosťou a dobrou náladou, nestrkajte sa a dodržujte pokyny. K dobrej nálade prispeje aj pojazdná kaviarnička a rezká muzika šéfa trhu, ktorú vám k nakupovaniu pribalí. Fungujú WC na Hradbovej ulici, k dispozícii trhovníkov je aj pitník s tečúcou vodou,“ dodal Petrovčik.

V stredu 22. apríla otvoria aj trh v MČ Košice – Západ pri kine Družba a do konca týždňa otvoria aj trhy v MČ Juh a v MČ Sever.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM