Michal Lendel Kultúra

Skvelý úspech spotu o Košiciach: Porazil 112 filmov z celého sveta, pozrite si ho!

Na prestížnom filmovom festivale turistických snímok hviezdil spot Košíc. Uspel v širokej konkurencii 113 destinačných spotov z celého sveta. Pozrite si zábery, ktoré dostali porotu...

Ilustračný obrázok k článku Skvelý úspech spotu o Košiciach: Porazil 112 filmov z celého sveta, pozrite si ho!
Zdroj: TASR

Prvý profesionálny destinačný spot Košíc, ktorý vytvorili Košičania Ján Varchola a Peter Uhrin pre organizáciu Košice – Turizmus, sa dočkal na medzinárodnom festival Tourfilm obrovského úspechu. V kategórii filmov do 3 minút, kde bolo nominovaných 113 destinačných spotov z celého sveta, získal spot Visit Košice 1. miesto. Za Košice – Turizmus sa spolu s autormi odovzdávania zúčastnila Ivana Takácsová – manažérka medzinárodného marketingu. Odovzdávanie prebehlo v piatok, 4.10.2013.

Festival Tourfilm je najstarším filmovým festivalom turistických filmov na svete sa tento rok opäť konal v Karlových Varoch v dňoch 3.-5.10.2013. Už 46.ročníka tohto medzinárodného festivalu sa zúčastnilo 132 krajín so 747 filmami a multimédiami.

Hlavnou hviezdou festivalu bola Céline Cousteau, vnučka najstaršieho oceánografa na svete Jacquesa Yvese Cousteau, ktorý bol spoluvynálezcom aqualungu (1942), velil výskumnej lodi RV Calypso (od roku 1950) a natočil prvý podmorský farebný film v roku 1952. Jeho filmy Svet ticha a Svet bez slnka získali Oscarov za najlepší celovečerný dokumentárny film. Jeho nasledovníkom bol nielen jeho syn, ale aj vnučka Céline, ktorá sa zúčastnila festivalu.

Víťazný spot - Miesto, kde sa život žije a vychutnáva
1
Galéria
Krásy Košíc vo víťaznom spote
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM