Zuzana Vajayová Rôzne

Slávnostné odovzdávanie ceny „Kaviareň roka 2010“ primátorom mesta Košice

Podujatie Kaviareň roka 2010 vyvrcholí v piatok 18. marca o 18.00 h v OC Cassovia v Košiciach odovzdávaním ceny primátora mesta Košice.

Do súťaže organizovanej exkluzívnym časopisom Entrez…Cafe Journal bolo zaradených 33 košických kaviarní.

Víťazom druhého ročníka sa stala kaviareň People roasting plant.

Na hlasovaní sa zúčastnilo 3002 hlasujúcich, ktorí vybrali osem kaviarní postupujúcich do finále. Z nich porota v zložení: herečka Henrieta Kecerová, spevák Marian Čekovský, starosta košického Starého mesta Ľubomír Grega, hlavná kontrolórka mesta Košice Hana Jakubíková a odborník na kávu a kávovary Igor Kavečanský, vybrali Kaviareň roka 2010.

Putovná cena „Zrnko kávy“, zrealizovaná na základe predstavy primátora Košíc Richarda Rašiho, ktorý cenu víťaznej kaviarni odovzdá, bola stvárnená do výtvarného nápadu a konečnej realizácie košickým umelcom Petrom Vrábelom. Záverečný ceremoniál bude moderovať Richard Herrgott a kulisu dokonalej kaviarne vytvorí swingovými evergreenmi legenda košického jazzu, pianista Viliam Szirmay. Večer spríjemní módna prehliadka exkluzívnej talianskej značky LIST, ktorú na Slovensku zastupuje bývala „misska“ Andrea Tatarková, hudobník Pavel Janák a vernisáž „najdrahšieho“ slovenského žijúceho maliara, laureáta ceny Salvadora Daliho, Jara Šuleka, ktorý pripravil milovníkom nie len umenia, ale aj hokeja, sériu portrétov slovenských hokejových hviezd, prvýkrát vystavovanú práve na tomto podujatí.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM