František Varga Hokej

Slovan vyhral v Košiciach

Hokejisti Slovana Bratislava dokázali zvíťaziť v nedeľňajšom zápase na ľade Košíc...

Hokejisti Slovana Bratislava dokázali zvíťaziť v nedeľňajšom zápase na ľade Košíc 2:1 po samostatných nájazdoch a znížili stav finálovej série play-off Slovnaft extraligy 2009/2010 zo svojho pohľadu na 1:2. Slovanisti sa ujali vedenia hneď v úvode duelu, ale domáci vyrovnal tesne pred druhou sirénou. Víťaza určili až samostatné nájazdy, ten rozhodujúci premenil Lažo. Slovan v zápase nepremenil dve trestné strieľania. Štvrtý finálový duel sa uskutoční opäť v košickej Steel Aréne v pondelok 19. apríla o 17.00 h.

HC Košice – Slovan Bratislava 1:2 po sam. nájazdoch (0:1, 1:0, 0:0 – 0:0, 0:1) – stav série 2:1 Góly: 39. Šachl (Húževka, Michal Grman) – 3. Róbert Huna (Kuľha, Demel), rozhodujúci sam. nájazd premenil Lažo. Samostatné nájazdy: Dravecký nedal, Vaic nedal, Jenčík nedal, Lažo dal, Bartoš nedal.

Vylúčení: 6:9 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenie: 0:0, rozhodovali: Ország, Baluška – Gajan, Valach, 8101 divákov

Rovnako ako Košice v Bratislave aj Slovan sa na ľade oceliarov dostal hneď v úvode zápasu do vedenia. V 3. min hostia vyhrali vo vlastnom obrannom pásme vhadzovanie, puk potiahol do útočného pásma Kuľha, jeho strelecký pokus Hudáček iba vyrazil pred Róberta Hunu a ten bez problémov do odkrytej bránky Košíc otvoril skóre. Košičania mali šancu vyrovnať v presilovej hre, ale Gron, Bartoš a ani Andrašovský nedokázali prekonať Rybára. Ešte predtým nastrelil Andrašovský žŕdku bránky hostí. V 18. min po faule Hubu na Lipianskeho mal Slovan výhodu trestného strieľania, ale Lažo nedokázal prekvapiť J. Hudáčka. Ešte pred prvou sirénou Hujsa nastrelil žŕdku domácej bránky.

V 22. min sa Rudolf Huna natlačil pred Rybára, ale gólman hostí úspešne zasiahol. Desať minút po Lažovom trestnom strieľaní musel J. Hudáček čeliť ďalšiemu, ale ani Hujsa nebol úspešný. V polovici zápasu mal ďalšiu veľkú šancu Hujsa, ale košický brankár sa nenechal prekvapiť, v 33. min musel J. Hudáček ratovať aj pred Demelom. V 35. min v presilovke Homer ani na trikrát neuspel delovkami od modrej čiary. Po návrate z trestnej lavice v 38. min mohol zvýšiť vedenie belasých obranca J. Kováčik, ale J. Hudáček zachránil. V 39. min potešil domáce tribúny Šachl, ktorý švihom z ľavého kruhu prekonal Rybára a vyrovnal. Vzápätí sa po chybe Deyla ocitol pred Hudáčkom Richard Huna, ale košický brankár aj tentoraz zachránil.

V úvode tretej časti hrali Košice presilovku, ale svoj tlak nedokázali priviesť až do gólového konca. Po uplynutí Demelovho trestu mal na strane Slovana šancu Lažo, ale pálil len do J. Hudáčka. V 49. min iba nastrašil Rybára Šeda a o niekoľko sekúnd neskôr Húževka nedokázal usmerniť Šachlov pokus do bránky belasých. V 52. min unikli pri vlastnom oslabení Gron s Rudolfom Hunom, ale obrana Slovana sa stihla vrátiť a zažehnať hroziace nebezpečenstvo. V záverečnej minúte riadnej hracej doby mohol rozhodnúť Dravecký, ale nestalo sa a muselo sa predlžovať. Hneď v úvode predĺženia unikol Jenčík, ale nezakončil. V 3. min predĺženia nastrelil Dravecký hornú žŕdku bránky hostí. Rozhodnúť mohol aj Bartoš, ale tiež nebol úspešný rovnako ako tesne pred koncom aj S. Gron. Na druhej strane urobil chybu brankár Hudáček, ale S. Hudec ju nevyužil. Andrašovský v poslednej minúte predĺženia nastrelil ďalšiu žŕdku. Rozhodnutie napokon priniesli až samostatné nájazdy, jediným úspešným zakončovateľom bol hosťujúci Lažo.

Slovan vyhral v Košiciach
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM